Kanapka: Różnice pomiędzy wersjami
M (Прзывруцоно прзедостатниоу вэрсе, ей аутор то Misiek95. Аутор выцофанэй вэрсйи то 79.191.85.12.) |
M (→Sposoby jedzenia:: interwiki) |
||
Linia 54: | Linia 54: | ||
[[fr:Sandouiche]] |
[[fr:Sandouiche]] |
||
[[ko:샌드위치]] |
[[ko:샌드위치]] |
||
[[el:Σάντουιτς]] |
Wersja z 17:04, 4 lis 2010
Och Kanapko!
Dlaczegoś spadasz zawsze masłem w dół?
Och Kanapko!
Sprawiasz mi wielki ból!
- Pieśń ludowa o kanapce.
Kanapka (przedmiot szkolny który najmniej przydaje się w życiu)[1] – twór złożony z pysznych trójkącików, będących najbardziej elementarnymi cząstkami w kanapce. Składają się one na 2 stany tego, z czego zbudowana jest kanapka, czyli na ser i chleb, pomiędzy które wciśnięta jest cienka warstwa masła.
Wykonanie
Jedną z najbardziej popularnych kanapek, tradycyjną „kanapkę z serem” wykonuje się następująco:
- Bierzemy chlebek i kroimy dwie kromeczki o grubości ok. 8 mm. Bardzo ważnym jest, żeby to był chlebek, bo jeśli weźmiemy bułkę, to nie zrobimy „kanapki z serkiem” tylko „bułkę z serkiem”.
- Jeśli chlebek jest „krojony”, to ta czynność w robieniu kanapki nie występuje: Przy krojeniu należy zachować ostrożność i jeśli jesteś młodym kucharzem, to niech w tej czynności pomoże ci ktoś dorosły.
- Gdy mamy już dwie ukrojone kromki, jedną z nich smarujemy masełkiem. Ważne jest, żeby masełko nie było zbytnio zmrożone, bo wtedy nici ze smarowania, a co za tym idzie – nici z kanapki.
- I znowu, jeśli jesteś młodym kucharzem, niech kanapkę posmaruje ktoś dorosły.
- Po posmarowaniu pewnym jest, że chlebek z masełkiem nam upadnie masłem do dołu, tak że na początku należy ukroić 3 kromki chleba, żeby mieć nową na posmarowanie masełkiem.
- Posmarowaną kanapkę układamy na ozdobnym talerzyku i przechodzimy do krojenia sera. Ser powinien być żółty, o nieprzyjemnym zapachu, bo wiadomo, że im bardziej ser „śmierdzący”, tym smaczniejszy. Jeśli chcemy, aby koszt kanapki nie był zbyt duży, można wziąć serek pachnący.
- Pachnący ser delikatnie kroimy na plastry, zachowując prostopadłość ostrza noża krojącego w stosunku do blatu. Gdy nie masz zbyt siły lub jesteś młodym kucharzem, niech i w tej czynności pomoże ci dorosły.
- Ukrojony serek układamy na posmarowanej masełkiem kromeczce i przykrywamy drugą, suchą od góry.
Zastosowanie:
Kanapkę można: jeść, rzucać nią, przyklejać do sufitu, przyklejać do ścian i zrobić z niej broń biologiczną. Za pomocą magicznego urządzenia jakim jest toster można ją:
- przemienić;
- transmutować;
- zmutować;
- przemienić;
- zamienić światami;
- ulepszyć;
- level–upować;
- upgrade'ować na tosta.
Według Jacka z Familiady jest to najmniej przydatny przedmiot szkolny w życiu.
Sposoby jedzenia:
- Na berserka
- Na chirurga
- Normalnie
- Normalnie z ciamkaniem
- Przez odbyt
- Włożyć bezpośrednio do żołądka (może być w kawałkach, ale nie musi)
- Religijnie
- Na anemika
- Na raz
- Pałeczkami
- Na bulimika
- Z wielkim szacunkiem
- Na poetę
- Na maniaka
- Na kochanka/kę
Przypisy
- ↑ Uwaga! Istnieją też inne rodzaje kanapek!
Artykuł ten zawiera udostępnione na licencji GNU FDL (lub jakoś tak) treści pochodzące w pierwotnej wersji ze strony z artykułami bezsensownymi lub z listy stron do usunięcia, zamieszczonych w Wikiencyklice. Pierwotny autor nieznany, gdyż najprawdopodobniej dostał niestrawności po bananie.