Masło
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 21:20, 3 maj 2007 autorstwa Szoferka (dyskusja • edycje) (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Szoferka. Autor wycofanej wersji to 83.28.143.103.)
Masło – produkt przemiany materii płynnej mleka wskutek długich nacisków.
Pozyskiwanie
Idziemy do sklepu, dajemy w twarz bejsbolem pani sprzedawczyni i zbieramy łup.
Właściwości odżywcze
Jedna dawka pudełka rano (koniecznie trzeba lizać, nie wolno używać narzędzi) zaspokaja chęć walenia głową o asfalt na cały dzień.
Właściwości fizyczne
- Doskonale przewodzi ciepło, posiada także właściwości magnetyczne względem podłogi, co tłumaczy zdolność do upadku posmarowanych kromek chleba masłem w dół.
- Chleb z masłem zawsze spada masłem do dołu, co można wykorzystać przy budowie napędu antygrawitacyjnego.