Zapiekanka
Szablon:Tbuła z serem i ketchupem, okazjonalnie z pieczarkami. Perfekcyjny sposób na zmarnowanie swoich kilku cennych złotych, a innymi słowy na dokarmienie tkanki tłuszczowej. Jakby nie było, na tle innych fast foodów zapiekanka jest niczym arystokracja i spożywają ją najbardziej ułożeni ludzie w ostateczności, gdy są popchnięci do konieczności zjedzenia tak plebejskiego dania.
Nazewnictwo
Można domniemać skąd nazwa zapiekanka. Ze znanych tylko mi informacji pochodzi od wyrazu "zapierdalanka", a chodzi tutaj o to, że gdy nie ma czasu na porządne żarełko i trzeba zapierdalać, robi się w kilka, kilkanaście minut taką to bułę. Ale skąd to -pierdal- zamieniono na -piek- to akurat jeden Ch wie. Zazwyczaj grubaśni faceci wcinają zapiekanki dużymi ilościami, a potem dziwią sie własnym wyglądem. Grubaśni faceci wcinają zapiekanki tonami, a potem są efekty w ich wyglądzie.
Tradycyjna zapiekanka jest wielkości psiej kupy i o smaku 30 centymetrów.
Występowanie
Prawdziwa świątynia zapiekanek znajduje się w większości miast przy dworcu kolejowym, w budce z fast foodami. Tym bardziej atrakcyjna jest ich oferta, że do posiłku dorzucają robaki, AIDS i choroby weneryczne gratis. Otwarte są zazwyczaj tak długo, jak długo Sanepid nie zajmie się faktem ich istnienia.