Pasztet
Ten artykuł dotyczy 'jedzenia'. Zobacz też pasztet (osoba). |
Jest pasztet, jest impreza!
- Polski student o pasztecie
Pasztet – pożywienie w formie mielonych najlepszych przyjaciół człowieka, często z puszki. Pasztet najczęściej jest trzykrotnie przeterminowany, jednak zawsze smaczny.
Święto
Święto pasztetu jest obchodzone 19 października. W ten dzień wbijamy w pasztet podlaski sześć zapałek, podpalamy i wyrzucamy przez okno w przypadkowego przechodnia.
Pasztet za 1,19 zł
Pasztet za 1,19 zł jest prawie dwa razy droższy od pasztetu za 0,60 zł, lecz mimo to o wiele gorszy w smaku. Aby kupić go taniej, należy poczekać, aż minie jego termin ważności i sprzedawca ustanowi na ten produkt promocję. Przed spożyciem należy jednak sprawdzić, czy nie zalęgła się na nim pleśń; jeśli tak, to można spożywać bez obaw. Po spożyciu koniecznie przeczytaj skład pasztetu i skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy trzykrotnie przeterminowany pasztet jest idealny dla twego zdrowia i życia.
Odmiany pasztetu
- pasztet masowego rażenia
- pasztet „ostatni posiłek”
- pasztet „milczenie owiec”
- pasztet „przegląd magazynu”
- pasztet „zielono mi”
- pasztet z delikatną warstwą meszku
- pasztet z Constaru
- pasztet „transwestyta”
- pasztet wtórnie przerobiony
- pasztet „śmierć o poranku”
- pasztet Podlaski
- pasztet Mazowiecki
- pasztet (z) Babuni
- pasztet „zajebisty”
- rasta pasztet w trzech kolorach
- pasztet z Bezdomki
- pasztet z czujnikiem pulsu
- pasztet zgładzony
- pasztet onieśmielony