Zupa

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru

Zupa – bliżej nieokreślona ciecz (w skrajnych przypadkach ciało stałe) podawana jako danie głównie na stołach Polski jako środek zapobiegawczy w chorobach: popromiennej oraz poalkoholowej.

Charakterystyka zupy

Środowiskiem naturalnym zupy są garnki, kuchnie, podłoga, (co się często zdarza) i sobotnie obiadki u babci. Prócz różnobarwnych cieczy w zupie można znaleźć makaron, ryż, mięso i wygrzebywane na bok warzywa. Zupę najczęściej spożywa się łyżką, bo widelec przecieka.

Rodzaje zupy

Dodatki do zup

  • katar
  • masło(Rama)
  • dodatek bohaterów i herosów-HEROina
  • jabłko(lub japko)
  • rzeczy babci
  • pchły
  • włosy(podpalone)
  • papier(pełen witamin i białka)
  • ...i co tam chcesz!!!!!

Szablon:Stubkuch