Parówka

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Plik:Parówa.jpg
Te jędrne, zaokrąglane kształty ... mmm, obrzydlistwo ...
Plik:Jad-parowa.png
Zdjęcie satelitarne nielegalnej hodoli jadowitych parówek.

Parówka - zwana także "Boskim mięsem", z powodu że tylko Bóg wie co w niej jest. Z tej racji jest dopuszczona przez Watykan do spożywania w dni postne. Można ją podawać w różnej formie, a mianowicie: ugotować w wodzie, podgrzać w mikrofalówce, zjeść na zimno, wsadzić do hot-doga i wiele innych. Parówkę robi się z:

  • Tego co zostanie podczas produkcji innych przetworów mięsnych.
  • Tego co spadnie na ziemię, i do niczego się nie nadaje (jednak do parówki się przyda...).
  • Odpadków wszelkiego rodzaju (chemiczne, promieniotwórcze, przemysłowe, kanalizacyjne).


Rozróżniamy wiele rodzajów parówek, np.

  • Odtłuszczone
  • Nieodtłuszczone
  • Serdelki