Placek

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 18:47, 29 wrz 2014 autorstwa Zupomaniak (dyskusja • edycje) (chyba nie mam nic więcej do dodania)

Lubię placki!

Johnny Bravo o plackach

W oleju moczony
Twór nieskończony
Pod osłoną ciemności
Na patelni gorejący
Demon piekielny
Ogniem ziejny

Jednym słowem, po prostu placek

Szablon:Tmiękki, okrągły, superwytrzymały i chropowaty twór z patelni. Powstaje na wskutek zderzenia się jajek, śmietany, mąki oraz tajnego składnika; na gorącej patelni, która pełni funkcję katalizatora. Jest, jak sama nazwa wskazuje, spokrewniony z naleśnikiem.

Placki, o dziwo, są jadalne. Smakują różnie, w zależności od użytego tajnego składnika. Niektóre odmiany zwane są „racuchami”; nikt jednak nie wie, dlaczego.

Rodzaje

  • Szablon:T tutaj tajnym składnikiem są ziemniaki. Prawdopodobnie najbardziej popularne. Są ulubioną potrawą Donalda Tuska.
  • Szablon:T jako tajnego składnika można użyć także cukinię. Mają ciekawy smak, ale wali od nich na kilometr.
  • Szablon:T fuj, ohyda. Smakują jak rzepa, są niejadalne. Jak można w ogóle coś takiego usmażyć?
  • Szablon:T słodkie, smaczne, przecież wszyscy uwielbiamy jabłka, to dzięki nim Newton wynalazł grawitację!
  • Szablon:T skoro są już bułki z bananem, to placki nie mogą być gorsze. Uwielbiane przez małpy i trolle, często rozdawane za darmo przez adminów, jako specjalna odmiana bananów.