Czego szukasz przybyszu?
|
Starting MS-DOS...
HIMEM is testing extendend memory... done
CuteMouse v1.9.1 alpha 1
Installed at PS/2 port
C:\> cd Nonsa\users\peperonezz
C:\Nonsa\users\peperonezz> dir
Profil Dyskusja Wkład Podpis Archiwum X
C:\Nonsa\users\peperonezz> cd Profil
C:\Nonsa\users\peperonezz\profil> edit profil.html
_
|
|
|
PROMOCJA,tylko dzisiaj, kup 2 artykuły zapłać za 3!!!
|
|
|
Wieża tego użytkownika wciąż się powiększa ;)
|
|
|
Ten użytkownik jest ofic zasłużony od Miniprawd za dobromyślny!
|
|
Љ,Г
|
Ten użytkownik uczy się serbskiego, nikt nie wie po co...
|
|
|
|
Ten użytkownik ma urodziny 21 Sierpnia.
|
|
|
Ten user kiedyś ukończył grę... ale nie pamięta jak! Pamiętajcie, ciii... Nie wolno o tym rozmawiać! Aha, i jeszcze otrzymał 20 potato Points za ten wyczyn!
|
|
|
Ten użytkownik pochodzi ze zakutej dechami wiochy zwanej Przyrowem.
|
|
|
|
Ten użytkownik interesuje się geografią i zna się na niej tak samo jak ta krasula.
|
|
UWAGA!
|
Brak tolerancji dla wandali, pornografii i chamstwa!!!
|
|
|
Ten użytkownik stara się być ekologiczny. Do tej pory mu nie wychodzi.
|
|
|
Ten użytkownik jest pacyfistą. Bity w policzek, nadstawia drugi.
|
|
|
Ten użytkownik przeżył koniec świata 21 grudnia 2012 i jest z tego dumny!
|
|
0,0009
|
Ten użytkownik wszedł dawno temu na Stronę 0,0009 myśląc, że wygra Grę.
|
|
|
Ten użytkownik kocha grać w Grę. Ale cśśś… nie można o tym mówić!
|
|
|
|
Niekontrolowana edycja tej wieży grozi sieką ze special attacka.
|
|
|
Ten użytkownik uważa, że 17 050 artykułów nie jest rewelacyjnym wynikiem.
|
|
|
Liczba edycji tego użytkownika wynosi 175.
|
|
|
Z czego zaledwie 23 edycji kreatywnych...
|
|
|
edycje tego użytkownika są pisane w stylu kali jeść, kali pić.
|
|
|
|
Ten użytkownik ma alergię na artykuły bez zdjęć, więc stara się je w nich umieścić.
|
|
|
Ten użytkownik jest miłośnikiem kotów.
|
|
|
|
Ten użytkownik używa Windowsa i nie czuje się przez to gorszy.
|
|
|
|
Ten użytkownik jest dumny z bycia kibicem piłkarskim, ot co.
|
|
|
To smutne, ale w tym momencie kończy się wieża tego użytkownika.
|
|
Rozwój wieży
|
Jednak użytkownik jeszcze rozwinie swoją wieżę.
|
|
przepis na bigos
Składniki na ok. 3 porcje
½ kg świeżej, białej kapusty
½ kg kiszonej kapusty
300 g mięsa wieprzowego
40 g suszonych grzybów
200 g kiełbasy
150 g boczku
1 cebula
100 g suszonych, wędzonych śliwek
1 szklanka wytrawnego, czerwonego wina
2 ziarna ziela angielskiego
5 ziaren pieprzu czarnego
2 liście laurowe
2 nasiona jałowca
2 goździki
sól
olej do smażenia
Sposób przygotowania
Grzyby wsypać do niedużego garnka i zalać 500 ml zimnej wody. Pozostawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Namoczone grzyby ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyły, aż będą miękkie. (Czas gotowania wynosi ok. 30 minut). Grzyby osączyć i pokroić w paski. Wywar z grzybów należy zachować!
Kapustę kiszoną wypłukać (ale tylko, jeśli jest bardzo kwaśna), osączyć, pokroić drobno i przełożyć do garnka. Zalać małą ilością wrzącej wody (tyle, aby woda pokryła kapustę) i gotować do miękkości pod przykryciem (ok. 1 godziny).
Kapustę białą oczyścić z zewnętrznych liści, poszatkować, zalać małą ilością wrzącej wody (tyle, aby woda pokryła kapustę). Posolić 1 łyżeczką soli i gotować do miękkości (ok. 30 minut).
Ugotowane kapusty odcedzić i połączyć w jednym garnku. Dodać pokrojone grzyby i wywar grzybny oraz przyprawy: ziele angielskie, pieprz, liście laurowe, nasiona jałowca i goździki.
Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Posolić.
Osobno usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę z pokrojonym w kostkę boczkiem i kiełbasą. (Kiełbasę obrać ze skóry). Dodać do kapusty razem z mięsem. Dodać pokrojone w paski śliwki. Podlać winem. Garnek przykryć, pozostawiając małą szczelinę i gotować co najmniej 1 godzinę. Bigos po ugotowaniu przyprawić ewentualnie do smaku solą i pieprzem, pozostawić do ostygnięcia, a następnie odstawić w chłodne miejsce.
Przez kolejne 2- 3 dni bigos należy zagotować, pogotować przez kilka minut, jeśli byłoby za dużo płynu to go odparować i ponownie schłodzić. Bigos z czasem przechodzi smakiem i nabiera aromatu. Na trzeci dzień bigos jest gotowy do spożycia. Można go również zamrozić lub gorący przełożyć do słoików, zakręcić, pozostawić do ostygnięcia, wstawić do lodówki i spożyć do 2 tygodni.
Zagwozdka – odnosi się do tego, co jest położone za gwoździem, zwykle ściana lub krzyż, ewentualnie palec, któremu to ostatniemu towarzyszą krzyki.
Czy nie wiesz…
Że składy metra serii 81 mają klimatyzację wykonaną techniką dziury w dachu?