Cukierek z alkoholem
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 21:13, 1 lis 2007 autorstwa Szoferka (dyskusja • edycje) (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Szoferka. Autor wycofanej wersji to 83.9.58.27.)
Wstrząśnięte, niemieszane!
Świstak o cukierkach z alkoholem
To co tygrysy lubią najbardziej!
Tygrysek po spożyciu cukierków
Cukierek z alkoholem (łac.dulcis e firewaters) – produkt wyglądający podobnie do zwykłego cukierka, lecz zupełnie od niego różny. Dzięki niezwykłemu połączeniu czekolady milki i polskiego bimbru po skonsumowaniu takiego cukierka, ma się kaca przez cały tydzień.
W Polsce dopuszczane prawnie normy alkoholu w cukierku (%) wynoszą: 97%, W Rosji: 113%. Szczególnie liczne występowanie na tzw.imprezach u świstaka, który znany jest ze swego uzależnienia od tychże słodyczy.