Pasztet

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Plik:Pasztet firmowy.jpg
Chleb z pasztetem i pasztetem na zagrychę

Jest pasztet, jest impreza!

Polski student o pasztecie

Pasztet – pożywienie w formie mielonych najlepszych przyjaciół człowieka, często z puszki. Pasztet najczęściej jest trzykrotnie przeterminowany, jednak zawsze smaczny.

Święto

Święto pasztetu jest obchodzone 19 października. W ten dzień wbijamy w pasztet podlaski sześć zapałek, podpalamy i wyrzucamy przez okno w przypadkowego przechodnia.

Pasztet za 1,19 zł

Pasztet za 1,19 zł jest prawie dwa razy droższy od pasztetu za 0,60 zł, lecz mimo to o wiele gorszy w smaku. Aby kupić go taniej, należy poczekać, aż minie jego termin ważności i sprzedawca ustanowi na ten produkt promocję. Przed spożyciem należy jednak sprawdzić, czy nie zalęgła się na nim pleśń; jeśli tak, to można spożywać bez obaw. Po spożyciu koniecznie przeczytaj skład pasztetu i skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy trzykrotnie przeterminowany pasztet jest idealny dla twego zdrowia i życia.

Odmiany pasztetu

  • pasztet masowego rażenia
  • pasztet „ostatni posiłek”
  • pasztet „milczenie owiec”
  • pasztet „przegląd magazynu”
  • pasztet „zielono mi”
  • pasztet z delikatną warstwą meszku
  • pasztet z Constaru
  • pasztet „transwestyta”
  • pasztet wtórnie przerobiony
  • pasztet „śmierć o poranku”
  • pasztet Podlaski
  • pasztet Mazowiecki
  • pasztet (z) Babuni
  • pasztet „zajebisty”
  • rasta pasztet w trzech kolorach
  • pasztet z Bezdomki

Szablon:Ok