Chleb

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru

Chlebjedzenie proste, o właściwościach gąbczastych, służące najczęściej jako równoważnik proporcji masłowo-kanapkowych.

Właściwości

  • Wzór chemiczny chleba wygląda następująco: C6-H8-L12-EB. Doskonale widać, iż połowa jego składu to popularne piwo EB. Tłumaczy to poniekąd, dlaczego chleb smakuje z piwem nawet lepiej niż pizza.
  • Masło nadaje chlebowi cechy elektromagnetyczne, dzięki czemu zawsze spada on na ziemię stroną posmarowaną masłem. Jeżeli spadnie drugą stroną, znaczy to, iż posmarowaliśmy złą stronę.
  • Chleb uzyskiwany jest z piekarni (ewentualnie od babci). Zachodzi tu swego rodzaju równowaga, gdyż babcia bierze chleb z piekarni, zaś wszystkie piekarnie kupują chleb od babci.

Sposób produkcji chleba

Nie ma sensu go podawać, bo i tak nikomu nie uda się go upiec.

Historia i pochodzenie

  • Chleb został wynaleziony przez niemieckiego mnicha Tosta Asczego Ashleba z zakonu sióstr klarysek który naprawdę był turkiem osmańskim. Było to w XIII wieku czyli najbardziej pechowym dla cywilizacji ludzkiej i ten zakalec ciągnie się za nami do dzisiaj. Chleb miał być surowcem napędowym dla ponurych wołów ale jego zapach zwabił głodną gawiedź (co doprowadziło do wielu buntów chłopskich) która wyżarła zapasy

i tak stał się ten wypiek najbardziej popularnym surowcem pokarmowym na świecie. Ashleb po incydencie założył firmę Szulzstad która istnieje do dziś pod podobną nazwą Magdziaż.

Szablon:Stubkuch