Cytaty:Pascal Brodnicki: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Guzik8. Autor wycofanej wersji to Lodzik Loc.)
M (drobne poprawki akentowe)
Linia 17: Linia 17:
* ''I teraz pokroimy jabuka.''
* ''I teraz pokroimy jabuka.''
* ''Ile? Z pięć sztuki.''
* ''Ile? Z pięć sztuki.''
* ''Ja jem niebieskie, bleu po francusku się mówi''
* ''Ja jem niebieskie, bleu po fhancusku się mówi''
* ''Jeden cały jajek''.
* ''Jeden cały jajek''.
* ''Kroimy łososza.''
* ''Kroimy łososza.''
Linia 27: Linia 27:
* ''Odkroimy kurczakowi siju.''
* ''Odkroimy kurczakowi siju.''
* ''Poprosiłem rzeźnik, żeby dobrze ją trybował''
* ''Poprosiłem rzeźnik, żeby dobrze ją trybował''
* ''Potrzebuję teraz myć mojego kalafioru.''
* ''Potsybuję teraz myc mojego kalafiuru.''
* ''Psikrifka.''
* ''Psikrifka.''
* ''Razem z odrobinem solem''
* ''Razem z odrobinem solim''
* ''robi się coraz gęściejsze''
* ''robi się coraz gęściejsiem''
* ''Rozchruszamy twie chosteczki Chnora.
* ''Rozchruszamy twie chosteczki Chnora.
* ''Rozkrojone awokado ziawijamy w folie, bo wtedy awokado myśli, że jeśt cala.''
* ''Rozkhojone awokado ziawijamy w folie, bo wtedy awokado myśli, że jeśt cala.''
* ''Teraz pokroimy w takom kostećke.''
* ''Tehaz pokhoimy w takom kośtećke.''
* ''Teraz wbijimy 2 jajko.''
* ''Tehaz wbijimy 2 jajko.''
* ''To nam da psiękny zapach i posmek''
* ''To nam da psiękny zapach i pośmek''
* ''Weźmiemy jedną porcji''
* ''Weśmiemy jedny pohcji''
* ''Zafoliujmy mojego pomidora''.
* ''Zafioliujmy mojegho pomidora''.


[[Kategoria:Cytaty|Brodnicki, Pascal]]
[[Kategoria:Cytaty|Brodnicki, Pascal]]

Wersja z 14:10, 27 kwi 2007

Pascal Brodnicki – cytaty.

  • ...ściepacką.
  • ...który połozimy na talesz
  • ...ściptę jeszcze soli
  • 180 stopnia z termoobiega, więc 200 bez termoobiega.
  • A teriaz popiepshymi kaćkę.
  • Bierzemy jeden żółtek.
  • Ciaś, źeby malthetować naszą paphykę.
  • Czekamy aż się zagęścieje
  • Damy trosze kurczaka piesowi.
  • Dodajemy 3 łyszki oliwa z oliwek.
  • Dodajemy dwa żółtek.
  • dodajemy jednego jajka
  • Dodam kogel-mogel do środka czekolady.
  • Dzisiaj zrobimy kotelet z warchlaka.
  • I teraz pokroimy jabuka.
  • Ile? Z pięć sztuki.
  • Ja jem niebieskie, bleu po fhancusku się mówi
  • Jeden cały jajek.
  • Kroimy łososza.
  • Lubiem, jak są taka krupioce.
  • Magda, jak Ci to smakuje?
  • Mam tutaj dwa oćipki.
  • Mnięso słociśte
  • Na koniec dodajemy jedna minikostećke przyprawowa Knur.
  • Odkroimy kurczakowi siju.
  • Poprosiłem rzeźnik, żeby dobrze ją trybował
  • Potsybuję teraz myc mojego kalafiuru.
  • Psikrifka.
  • Razem z odrobinem solim
  • robi się coraz gęściejsiem
  • Rozchruszamy twie chosteczki Chnora.
  • Rozkhojone awokado ziawijamy w folie, bo wtedy awokado myśli, że jeśt cala.
  • Tehaz pokhoimy w takom kośtećke.
  • Tehaz wbijimy 2 jajko.
  • To nam da psiękny zapach i pośmek
  • Weśmiemy jedny pohcji
  • Zafioliujmy mojegho pomidora.