Grill: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to RafaU. Autor wycofanej wersji to 83.230.9.63.)
Linia 4: Linia 4:
* W przypadku niekorzystnych warunków atmosferycznych służy do ogrzania odmrożonych kończyn.
* W przypadku niekorzystnych warunków atmosferycznych służy do ogrzania odmrożonych kończyn.
* Służy także do zniwelowania wszelkich śladów działalności imprezowej np.: paczek po fajkach, opakowań po wszelkiego rodzaju pokarmach, jak również innych odpadków.
* Służy także do zniwelowania wszelkich śladów działalności imprezowej np.: paczek po fajkach, opakowań po wszelkiego rodzaju pokarmach, jak również innych odpadków.
* Niestety nie pozwala na przetopienie szkła i aluminium ze względu na zbyt niską temperaturę pracy.
* Niestety nie pozwala na przetopienie szkła i aluminium ze względu na zbyt niską temperaturę pracy.

==Obsługa grilla==
==Obsługa grilla==
Obsługę grilla stanowić może zespół w liczbie od 1 do 34 osobnika na metr kwadratowy powierzchni grillującej. Osobnik taki powinien być wyposażony w strój niepalny, aparat świeżego powietrza, sprej na komary, szlifierkę oscylacyjną, kij na wałęsające się psy oraz butelkę wódki. Ewentualnie może posiadać także węgiel, zapałki oraz sztućce do grilla.
Obsługę grilla stanowić może zespół w liczbie od 1 do 34 osobnika na metr kwadratowy powierzchni grillującej. Osobnik taki powinien być wyposażony w strój niepalny, aparat świeżego powietrza, sprej na komary, szlifierkę oscylacyjną, kij na wałęsające się psy oraz butelkę wódki. Ewentualnie może posiadać także węgiel, zapałki oraz sztućce do grilla.

Wersja z 05:54, 25 cze 2009

Grill – urządzenie wymyślone do uprawiania coraz bardziej popularnego sportu ekstremalnego - grillowania. Najczęściej wykonany z rdzewiejącej blachy nierdzewnej, złomu lub bębna od pralki. Górną część stanowi kratka kanalizacyjna lub półka z lodówki. Grill może być opalany węglem, miałem, koksem, benzyną 98 lub sianem.

Jako urządzenie wysokotemperaturowe zapewnia względnie wysoką temperaturę otoczenia i teoretycznie zdatne do spożycia trunki.

  • W przypadku niekorzystnych warunków atmosferycznych służy do ogrzania odmrożonych kończyn.
  • Służy także do zniwelowania wszelkich śladów działalności imprezowej np.: paczek po fajkach, opakowań po wszelkiego rodzaju pokarmach, jak również innych odpadków.
  • Niestety nie pozwala na przetopienie szkła i aluminium ze względu na zbyt niską temperaturę pracy.

Obsługa grilla

Obsługę grilla stanowić może zespół w liczbie od 1 do 34 osobnika na metr kwadratowy powierzchni grillującej. Osobnik taki powinien być wyposażony w strój niepalny, aparat świeżego powietrza, sprej na komary, szlifierkę oscylacyjną, kij na wałęsające się psy oraz butelkę wódki. Ewentualnie może posiadać także węgiel, zapałki oraz sztućce do grilla.