Ryba po żydowsku
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 13:24, 26 kwi 2011 autorstwa Towarzysz obywatel (dyskusja • edycje)
Odcinamy rybie łeb, wyłupiamy oczy i skrobiemy ości kozikiem. Ważne, by zrobić to w takiej kolejności, ponieważ inaczej ryba może stracić swój niepowtarzalny aromat.
Robert Makłowicz podczas przygowywania posiłku
Ryba po grecku jest jednym z najważniejszych elementów narodowej kuchni izraelskiej. Przepis został odnaleziony przez słynnego i utalentowanego kucharza Roberta Makłowicza, podczas swoich podróży, w tajnych archiwach niemieckich.
- Kupić rybę drugiej świeżości od żydowskiego handlarza.
- Wziąć z piwnicy 1,5 kg ziemniaków i wysmażyć, aż się patelnia zarumieni.
- Rybę udusić gazem (Koniecznie!).
- Łeb rybie odciąć, oczy wyłupić, ości wyskrobać kozikiem z Hitlerjugend.
- Podgrzać rybę na oleju wymieszanym ze zmielonym pieprzem, solą i roztrzaskanym karaluchem z pejsów starego lichwiarza.
- Płukanie żołądka (opcjonalne).
Wersja Gestapo
300px|thumb|Instrukcja obsługi po niemiecku Przepis autorstwa Hitlera, wersja beta ryby po żydowsku.
- Kupić rybę drugiej świeżości od żydowskiego handlarza.
- Rybę udusić gazem.
- Wysmarować niemiecką kiełbasą, popieprzyć, posolić i udekorować śmietaną i truskawkami.
- Koniecznie wypić Arctic