Wojciech Modest Amaro
Wynoś się stąd i sprawdź, czym się różni medium rare od medium well done!
- Modest Amaro na co dzień
Wojciech Modest Amaro, właśc. Wojtas Podest Aromato z domu Basiura (ur. 12 lutego 1972 w Sosnowcu) – polski kucharz, restaurator, mistrzostwo zamienia kotlety schabowe w nouvelle cuisine o smaku ogórka kiszonego. Dla przeciętnego Polaka znany bardziej jako gość, który w Hell's Kitchen udowadnia, że za pomocą agresji słownej można odnieść sukces. Otworzył restaurację Atelier Amaro, będącą świątynią warszawskich milenialsów. W Atelier Amaro nie serwuje dań, a momenty. Nie wiadomo, czym są momenty. Wiadomo jednak, że za jeden moment trzeba płacić 50 zł.
Zobacz też[edytuj • edytuj kod]
- Adam Gessler
- Hell's Kitchen. Piekielna Kuchnia
- Magda Gessler
- nouvelle cuisine
- Pascal Brodnicki
- Robert Makłowicz
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.
To jest tylko zalążek artykułu biograficznego. Jeśli widziałeś tę osobę na ulicy – rozbuduj go.
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny mediów i prasy. Jeśli podoba ci się Monika Olejnik – rozbuduj go.