Spaghetti: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to ZentroXenon. Ofiarą rewertu jest 83.2.112.7.) |
(dr. (można tak powiedzieć)) |
||
Linia 1: | Linia 1: | ||
<code>''Hisotto |
<code>''Hisotto – nie, khewetki – też nie, spaghetti – to umiem powiedzieć pophafnie, huhaa!''</code> |
||
:<code>[[Kazimiera Szczuka]] o '''spaghetti'''</code> |
:<code>[[Kazimiera Szczuka]] o '''spaghetti'''</code> |
||
'''Spaghetti''', znane również jako spagetti, spageti lub |
'''Spaghetti''', znane również jako spagetti, spageti lub „taaaki dłuugi makaron ze zmielonym mięsem i pomidorami przerobionymi na papkę”, to danie włoskie. |
||
== Historia == |
== Historia == |
||
Linia 12: | Linia 12: | ||
== Właśnie zgadłem, co dziś zjadłem, czyli skład == |
== Właśnie zgadłem, co dziś zjadłem, czyli skład == |
||
* sproszkowane [[mięso]] |
* sproszkowane [[mięso]]; |
||
* zdezintegrowane [[pomidory]] |
* zdezintegrowane [[pomidory]]; |
||
* czasami [[ser]] kamienny, który rozpuszcza się od nominalnej temperatury dania, wynoszącej ok. 700 st. Celsjusza. |
* czasami [[ser]] kamienny, który rozpuszcza się od nominalnej temperatury dania, wynoszącej ok. 700 st. Celsjusza. |
||
Linia 20: | Linia 20: | ||
Potrzebujesz: |
Potrzebujesz: |
||
* [[Latający Potwór Spaghetti|Taki Dłuuugi Makaron]] |
* [[Latający Potwór Spaghetti|Taki Dłuuugi Makaron]]; |
||
* [[mięso]] |
* [[mięso]]; |
||
* [[pomidor]]y |
* [[pomidor]]y; |
||
* [[mikrofalówka]] |
* [[mikrofalówka]]; |
||
* [[dezintegrator]] lub [[nóż]] |
* [[dezintegrator]] lub [[nóż]]. |
||
Sposób przegotowania: |
Sposób przegotowania: |
||
[[Plik:Xplode.gif|right|thumb|To cię czeka, gdy nie spełnisz punktu 4!]] |
[[Plik:Xplode.gif|right|thumb|To cię czeka, gdy nie spełnisz punktu 4!]] |
||
# idź do biedronki i kup potrzebne składniki z tesco |
# idź do biedronki i kup potrzebne składniki z tesco; |
||
# wrzuć trochę [[woda|wody]] do garnka i wlej Taki Dłuuugi Makaron |
# wrzuć trochę [[woda|wody]] do garnka i wlej Taki Dłuuugi Makaron; |
||
# wsadź to do mikrofalówki, ustaw moc TurboXtremeOhSoFuckingStrong i 10 minut, ale '''nie wciskaj start''' |
# wsadź to do mikrofalówki, ustaw moc TurboXtremeOhSoFuckingStrong i 10 minut, ale '''nie wciskaj start'''; |
||
# wyjmij głowę z mikrofalówki |
# wyjmij głowę z mikrofalówki; |
||
# wciśnij start |
# wciśnij start; |
||
# przestań zastanawiać się, czemu z mikrofalówki wyleciał [[piorun]] kulisty |
# przestań zastanawiać się, czemu z mikrofalówki wyleciał [[piorun]] kulisty; |
||
# weź dezintegrator lub nóż i pokaż mięsu, kto tu rządzi (tak, to [[ty]]! przynajmniej teraz) |
# weź dezintegrator lub nóż i pokaż mięsu, kto tu rządzi (tak, to [[ty]]! przynajmniej teraz); |
||
# zdrap mięso z sufitu |
# zdrap mięso z sufitu; |
||
# wsadź pomidory do worka foliowatego |
# wsadź pomidory do worka foliowatego; |
||
# zawiąż porządnie |
# zawiąż porządnie; |
||
# zdepcz worek |
# zdepcz worek; |
||
# wrzuć do powstałej masy mięso |
# wrzuć do powstałej masy mięso; |
||
# wyciągnij rozgrzany do czerwoności garnek z mikroweli |
# wyciągnij rozgrzany do czerwoności garnek z mikroweli; |
||
# nie pomyślałeś o rękawicach? No trudno |
# nie pomyślałeś o rękawicach? No trudno – zdarza się; |
||
# wyciągnij makaron z garnka (będziesz potrzebował kombinezonu antyradiacyjnego) |
# wyciągnij makaron z garnka (będziesz potrzebował kombinezonu antyradiacyjnego); |
||
# wrzuć masę pomięsodorową do makaronu |
# wrzuć masę pomięsodorową do makaronu. |
||
'''Smacznego!''' |
'''Smacznego!''' |
Wersja z 18:29, 3 sty 2012
Hisotto – nie, khewetki – też nie, spaghetti – to umiem powiedzieć pophafnie, huhaa!
Kazimiera Szczuka o spaghetti
Spaghetti, znane również jako spagetti, spageti lub „taaaki dłuugi makaron ze zmielonym mięsem i pomidorami przerobionymi na papkę”, to danie włoskie.
Historia
Spaghetti wymyślił pewien wieśniak, kiedy rozdeptał ślimaka. Krzyknął wtedy: „GHE!”. Ślimak podczas rozdeptywania wydał dźwięk: „spuaaaa”, a że Włosi lubią dodawać do wszystkich wyrazów „tti”, powstała nazwa „spaghetti”. Również wygląd tego dania został zainspirowany ślimakiem.
Wygląd
Wygląda jak rozdeptany ślimak z jelitami na dole i resztą na wierzchu.
Właśnie zgadłem, co dziś zjadłem, czyli skład
- sproszkowane mięso;
- zdezintegrowane pomidory;
- czasami ser kamienny, który rozpuszcza się od nominalnej temperatury dania, wynoszącej ok. 700 st. Celsjusza.
Zrób to sam
Oto przepis na spaghetti:
Potrzebujesz:
Sposób przegotowania:
Plik:Xplode.gif
To cię czeka, gdy nie spełnisz punktu 4!
- idź do biedronki i kup potrzebne składniki z tesco;
- wrzuć trochę wody do garnka i wlej Taki Dłuuugi Makaron;
- wsadź to do mikrofalówki, ustaw moc TurboXtremeOhSoFuckingStrong i 10 minut, ale nie wciskaj start;
- wyjmij głowę z mikrofalówki;
- wciśnij start;
- przestań zastanawiać się, czemu z mikrofalówki wyleciał piorun kulisty;
- weź dezintegrator lub nóż i pokaż mięsu, kto tu rządzi (tak, to ty! przynajmniej teraz);
- zdrap mięso z sufitu;
- wsadź pomidory do worka foliowatego;
- zawiąż porządnie;
- zdepcz worek;
- wrzuć do powstałej masy mięso;
- wyciągnij rozgrzany do czerwoności garnek z mikroweli;
- nie pomyślałeś o rękawicach? No trudno – zdarza się;
- wyciągnij makaron z garnka (będziesz potrzebował kombinezonu antyradiacyjnego);
- wrzuć masę pomięsodorową do makaronu.
Smacznego!