Spaghetti: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 18: Linia 18:


Potrzebujesz:
Potrzebujesz:
# [[Taki Dłuuugi Makaron]]
# [[Taki Dłuuugi Makaron]]
# [[mięso]]
# [[mięso]]
# [[pomidory]]
# [[pomidory]]
# [[mikrofalówka]]
# [[mikrofalówka]]
# [[dezintegrator]] lub [[nóż]]
# [[dezintegrator]] lub [[nóż]]


Sposób przgotowania:
Sposób przgotowania:
# wrzuć trochę [[woda|wody]] do garnka i wlej [[Taki Dłuuugi Makaron]]
# wrzuć trochę [[woda|wody]] do garnka i wlej [[Taki Dłuuugi Makaron]]
# wsadź to do mikrofalówki, ustaw moc TurboXtremeOhSoFuckingStrong i 10 minut, ale nie wciskaj start
# wsadź to do mikrofalówki, ustaw moc TurboXtremeOhSoFuckingStrong i 10 minut, ale nie wciskaj start
# wyjmij głowę z mikrofalówki
# wyjmij głowę z mikrofalówki
[[Grafika:Xplode.gif|right|thumb|To cię czeka, gdy nie spełnisz punktu 3!]]
[[Grafika:Xplode.gif|right|thumb|To cię czeka, gdy nie spełnisz punktu 3!]]
# wciśnij start
# wciśnij start
# przestań zastanawiać się, czemu z mikrofalówki wyleciał [[piorun]] kulisty
# przestań zastanawiać się, czemu z mikrofalówki wyleciał [[piorun]] kulisty
# weź dezintegrator lub noż i pokaż mięsu, kto tu rządzi (tak, to [[ty]]! przynajmiej teraz)
# weź dezintegrator lub noż i pokaż mięsu, kto tu rządzi (tak, to [[ty]]! przynajmiej teraz)
# zdrap mięso z sufitu
# zdrap mięso z sufitu
# wsadź pomidory do worka foliowatego
# wsadź pomidory do worka foliowatego
# zawiąż porządnie
# zawiąż porządnie
# zdepcz worek
# zdepcz worek
# wrzuć do powstałej masy mięso
# wrzuć do powstałej masy mięso
# wyciągnij rozgrany do czerwoności garnek z mikroweli
# wyciągnij rozgrany do czerwoności garnek z mikroweli
# wyciągnij makaron z garnka, będziesz potrzebował kombinezonu antyradiacyjnego
# wyciągnij makaron z garnka, będziesz potrzebował kombinezonu antyradiacyjnego
# wrzuć masę pomięsodorową do makaronu
# wrzuć masę pomięsodorową do makaronu


Smacznego!
Smacznego!

Wersja z 16:16, 15 sie 2006

Spaghetti, znane również jako spagetti, spageti lub "taaaki dłuugi makaron ze zmieloną szynką i pomidorami przerobionymi na papkę", to danie włoskie.

Historia

Spaghetti wymyślił pewien wieśniak, kiedy rozdeptał ślimaka. Krzyknął wtedy: "GHE!". Ślimak podczas rozdeptywania wydał dźwięk: "spuaaaa", a że Włosi lubią dodawać do wszystkich wyrazów "tti", powtała nazwa "spaghetti". Również wygląd tego dania został zainspirowany ślimakiem.

Wygląd

Wygląda jak rozdeptany ślimak z jelitami na dole i resztą na wierzchu.

Czy wiesz co jesz czyli skład

  • rozgotowany Taki Dłuuugi Makaron
  • sproszkowane mięso
  • zdezintgrowane pomidory
  • czasami ser kamienny, który rozpuszcza się od nominalnej temperatury dania, wynoszącej ok. 700 st. Celsjusza.

Zrób to sam

Oto przepis na spaghetti:

Potrzebujesz:

  1. Taki Dłuuugi Makaron
  2. mięso
  3. pomidory
  4. mikrofalówka
  5. dezintegrator lub nóż

Sposób przgotowania:

  1. wrzuć trochę wody do garnka i wlej Taki Dłuuugi Makaron
  2. wsadź to do mikrofalówki, ustaw moc TurboXtremeOhSoFuckingStrong i 10 minut, ale nie wciskaj start
  3. wyjmij głowę z mikrofalówki
Plik:Xplode.gif
To cię czeka, gdy nie spełnisz punktu 3!
  1. wciśnij start
  2. przestań zastanawiać się, czemu z mikrofalówki wyleciał piorun kulisty
  3. weź dezintegrator lub noż i pokaż mięsu, kto tu rządzi (tak, to ty! przynajmiej teraz)
  4. zdrap mięso z sufitu
  5. wsadź pomidory do worka foliowatego
  6. zawiąż porządnie
  7. zdepcz worek
  8. wrzuć do powstałej masy mięso
  9. wyciągnij rozgrany do czerwoności garnek z mikroweli
  10. wyciągnij makaron z garnka, będziesz potrzebował kombinezonu antyradiacyjnego
  11. wrzuć masę pomięsodorową do makaronu

Smacznego!