Parówka: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 1: Linia 1:
[[Grafika:Parówa.jpg|thumb|250px|Te jędrne, zaokrąglane kształty ... mmm, obrzydlistwo ...]]
[[Grafika:Parówa.jpg|thumb|250px|Te jędrne, zaokrąglane kształty ... mmm, obrzydlistwo ...]]
[[grafika:Jad-parowa.png|thumb|Zdjęcie satelitarne nielegalnej hodoli jadowitych parówek.]]
[[grafika:Jad-parowa.png|thumb|Zdjęcie satelitarne nielegalnej hodoli jadowitych parówek.]]
'''Parówka''' - zwana także "Boskim mięsem", z powodu że tylko [[Bóg]] wie co w niej jest. Z tej racji jest dopuszczona przez [[Watykan]] do spożywania w dni postne. Można ją podawać w różnej formie, a mianowicie: ugotować w wodzie, podgrzać w mikrofalówce, zjeść na zimno, wsadzić do hot-doga i wiele innych. Parówkę robi się z:
'''Parówka''' - zwana także "Boskim mięsem", z powodu że tylko [[Bóg]] wie co w niej jest. Z tej racji jest dopuszczona przez [[Watykan]] do spożywania w dni postne. Można ją podawać w różnej formie, a mianowicie: ugotować w wodzie, podgrzać w mikrofalówce, zjeść na zimno, wsadzić do hot-doga i wiele innych.

== Skład parówki ==
Parówkę robi się z:
* Tego co zostanie podczas produkcji innych przetworów mięsnych.
* Tego co zostanie podczas produkcji innych przetworów mięsnych.
* Tego co spadnie na ziemię, i do niczego się nie nadaje (jednak do parówki się przyda...).
* Tego co spadnie na ziemię, i do niczego się nie nadaje (jednak do parówki się przyda...).
* Odpadków wszelkiego rodzaju (chemiczne, promieniotwórcze, przemysłowe, kanalizacyjne).
* Odpadków wszelkiego rodzaju (chemiczne, promieniotwórcze, przemysłowe, kanalizacyjne).


== Rodzaje parówek ==

Rozróżniamy wiele rodzajów parówek, np.
Rozróżniamy wiele rodzajów parówek, np.
* Odtłuszczone
* Odtłuszczone
* Nieodtłuszczone
* Nieodtłuszczone
* Serdelki
* Serdelki

== Zobacz też ==
* [[Jad kiełbasiany]]
* [[Kiełbasa]]


[[kategoria:Sztuka kulinarna]]
[[kategoria:Sztuka kulinarna]]

Wersja z 09:26, 16 sie 2006

Plik:Parówa.jpg
Te jędrne, zaokrąglane kształty ... mmm, obrzydlistwo ...
Plik:Jad-parowa.png
Zdjęcie satelitarne nielegalnej hodoli jadowitych parówek.

Parówka - zwana także "Boskim mięsem", z powodu że tylko Bóg wie co w niej jest. Z tej racji jest dopuszczona przez Watykan do spożywania w dni postne. Można ją podawać w różnej formie, a mianowicie: ugotować w wodzie, podgrzać w mikrofalówce, zjeść na zimno, wsadzić do hot-doga i wiele innych.

Skład parówki

Parówkę robi się z:

  • Tego co zostanie podczas produkcji innych przetworów mięsnych.
  • Tego co spadnie na ziemię, i do niczego się nie nadaje (jednak do parówki się przyda...).
  • Odpadków wszelkiego rodzaju (chemiczne, promieniotwórcze, przemysłowe, kanalizacyjne).

Rodzaje parówek

Rozróżniamy wiele rodzajów parówek, np.

  • Odtłuszczone
  • Nieodtłuszczone
  • Serdelki

Zobacz też