Parówka: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 9: Linia 9:
* odpadków wszelkiego rodzaju (chemiczne, promieniotwórcze, przemysłowe, kanalizacyjne).
* odpadków wszelkiego rodzaju (chemiczne, promieniotwórcze, przemysłowe, kanalizacyjne).
* tego co przejdzie przez maszynkę do mielenia
* tego co przejdzie przez maszynkę do mielenia
* w nie których trudnych przypadkach można znaleśc kawalek zegarka lub ręki osoby mielącej mięso na parówe

Ponadto stosuje się substancje wzmacniające smak i zapach np. [[papier toaletowy]].
Ponadto stosuje się substancje wzmacniające smak i zapach np. [[papier toaletowy]].
<br clear="all">
<br clear="all">

Wersja z 16:51, 8 kwi 2008

Plik:Parówa.jpg
Te jędrne, zaokrąglane kształty... mmm, obrzydliwstwo...

Parówka – zwana także boskim mięsem, bo Bóg jeden wie, co w niej jest. Z tej racji jest dopuszczona przez Watykan do spożywania w dni postne.

Skład

Parówkę robi się z:

  • niesprzedanych parówek;
  • tego co zostanie podczas produkcji innych przetworów mięsnych;
  • tego co spadnie na ziemię, i do niczego się nie nadaje;
  • odpadków wszelkiego rodzaju (chemiczne, promieniotwórcze, przemysłowe, kanalizacyjne).
  • tego co przejdzie przez maszynkę do mielenia
  • w nie których trudnych przypadkach można znaleśc kawalek zegarka lub ręki osoby mielącej mięso na parówe

Ponadto stosuje się substancje wzmacniające smak i zapach np. papier toaletowy.

Galeria

Zobacz też

Szablon:Stubkuch