Parówka: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(Wszystko, co napiszesz na Nonsensopedii, zgadzasz się udostępnić na licencji GNU FDL i poddać moderacji. PAMIĘTAJ, ABY NIE PISAĆ HASEŁ O OSOBACH PRYWATNYCH. TAKIE HASŁA SĄ NATYCHMIAST USUWANE. NIE U) |
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Parówkowyskrytożerca. Autor wycofanej wersji to 89.228.74.66.) |
||
Linia 9: | Linia 9: | ||
* odpadków wszelkiego rodzaju (chemiczne, promieniotwórcze, przemysłowe, kanalizacyjne). |
* odpadków wszelkiego rodzaju (chemiczne, promieniotwórcze, przemysłowe, kanalizacyjne). |
||
* tego co przejdzie przez maszynkę do mielenia |
* tego co przejdzie przez maszynkę do mielenia |
||
* w nie których trudnych przypadkach można znaleśc kawalek zegarka lub ręki osoby mielącej mięso na parówe |
|||
Ponadto stosuje się substancje wzmacniające smak i zapach np. [[papier toaletowy |
Ponadto stosuje się substancje wzmacniające smak i zapach np. [[papier toaletowy]]. |
||
<br clear="all"> |
<br clear="all"> |
||
Wersja z 17:08, 8 kwi 2008
Parówka – zwana także boskim mięsem, bo Bóg jeden wie, co w niej jest. Z tej racji jest dopuszczona przez Watykan do spożywania w dni postne.
Skład
Parówkę robi się z:
- niesprzedanych parówek;
- tego co zostanie podczas produkcji innych przetworów mięsnych;
- tego co spadnie na ziemię, i do niczego się nie nadaje;
- odpadków wszelkiego rodzaju (chemiczne, promieniotwórcze, przemysłowe, kanalizacyjne).
- tego co przejdzie przez maszynkę do mielenia
Ponadto stosuje się substancje wzmacniające smak i zapach np. papier toaletowy.
Galeria
- Jad-parowa.png
Zdjęcie satelitarne parówek
- Parowka.jpg
Budowa parówki
- Parowkiporownanie.jpg
Dowód, dlaczego parówki z Constaru są lepsze