Parówka: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to 93.105.175.18. Autor wycofanej wersji to 81.190.98.231.) |
(→Skład) |
||
Linia 13: | Linia 13: | ||
* używanej już w kiblu srajtaśmy |
* używanej już w kiblu srajtaśmy |
||
* końskiego nawozu |
* końskiego nawozu |
||
* z rozwolnienia, tzw. kisiel |
|||
Ponadto stosuje się substancje wzmacniające smak i zapach np. [[papier toaletowy]]. |
Ponadto stosuje się substancje wzmacniające smak i zapach np. [[papier toaletowy]]. |
||
<br clear="all"> |
<br clear="all"> |
||
==Galeria== |
==Galeria== |
Wersja z 12:23, 1 kwi 2009
Parówka – zwana także boskim mięsem, bo Bóg jeden wie, co w niej jest. Z tej racji jest dopuszczona przez Watykan do spożywania w dni postne.
Skład
Parówkę robi się z:
- niesprzedanych parówek;
- tego co zostanie podczas produkcji innych przetworów mięsnych;
- tego co spadnie na ziemię, i do niczego się nie nadaje;
- odpadków wszelkiego rodzaju (chemiczne, promieniotwórcze, przemysłowe, kanalizacyjne).
- tego co przejdzie przez maszynkę do mielenia
- Gówna z kanalizacji
- krowiego biustu
- używanej już w kiblu srajtaśmy
- końskiego nawozu
- z rozwolnienia, tzw. kisiel
Ponadto stosuje się substancje wzmacniające smak i zapach np. papier toaletowy.
Galeria
- Jad-parowa.png
Zdjęcie satelitarne parówek
- Parowka.jpg
Budowa parówki
- Parowkiporownanie.jpg
Dowód, dlaczego parówki z Constaru są lepsze