Ser: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (czyszczenie + redakcja) |
|||
Linia 14: | Linia 14: | ||
{{stubkuch}} |
{{stubkuch}} |
||
== Źródła Sera == |
|||
*od kozy |
|||
*od owcy |
|||
*spod paznokci |
|||
*z pempka |
|||
{{stubkuch}} |
|||
[[Kategoria:Sztuka kulinarna]] |
[[Kategoria:Sztuka kulinarna]] |
Wersja z 19:28, 31 maj 2006
Ser sypka substancja mająca wielkie zastosowanie w Współczesnej kuchni. Ser jest przyprawą która znacznie wpływa na smak potrawy. Często używany jest do herbaty (zwykle 2 łyżeczki sera zmieniają całkiem smak herbaty). W dzisiejszych czasach ser trafia głównie na stoły państw kapitalistycznych które szczycą się nim i krytykują kraje komunistyczne które aby uzyskać efekt smaku serowego używają tajemniczej lepkiej i gęstej substancji cukier. Ser jest również premierem oraz symbolem Francji.
Rodzaje Sera
- Biały
- Czarny
- Serek topiony (kogiel mogiel)
- Twaróg, czyli ser z dzika
- Barani Pęcheż
- Serdelki
- Ćwikła
Źródła Sera
- od kozy
- od owcy
- spod paznokci
- z pempka