Spaghetti: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 27: | Linia 27: | ||
Sposób przegotowania: |
Sposób przegotowania: |
||
[[Grafika:Xplode.gif|right|thumb|To cię czeka, gdy nie spełnisz punktu |
[[Grafika:Xplode.gif|right|thumb|To cię czeka, gdy nie spełnisz punktu 4!]] |
||
# idź do biedronki i kup potrzebne składniki z tesco |
# idź do biedronki i kup potrzebne składniki z tesco |
||
# wrzuć trochę [[woda|wody]] do garnka i wlej [[Taki Dłuuugi Makaron]] |
# wrzuć trochę [[woda|wody]] do garnka i wlej [[Taki Dłuuugi Makaron]] |
Wersja z 22:41, 14 paź 2008
Hisotto - nie, khewetki - też nie, spaghetti - to umiem powiedzieć pophafnie, huhaa!
Kazimiera Szczuka o spaghetti
Spaghetti, znane również jako spagetti, spageti lub "taaaki dłuugi makaron ze zmielonym mięsem i pomidorami przerobionymi na papkę", to danie włoskie.
Historia
Spaghetti wymyślił pewien wieśniak, kiedy rozdeptał ślimaka. Krzyknął wtedy: "GHE!". Ślimak podczas rozdeptywania wydał dźwięk: "spuaaaa", a że Włosi lubią dodawać do wszystkich wyrazów "tti", powstała nazwa "spaghetti". Również wygląd tego dania został zainspirowany ślimakiem.
Wygląd
Wygląda jak rozdeptany ślimak z jelitami na dole i resztą na wierzchu.
Czy wiesz, co jesz, czyli skład
- sproszkowane mięso
- zdezintegrowane pomidory
- czasami ser kamienny, który rozpuszcza się od nominalnej temperatury dania, wynoszącej ok. 700 st. Celsjusza.
Zrób to sam
Oto przepis na spaghetti:
Potrzebujesz:
Sposób przegotowania:
- idź do biedronki i kup potrzebne składniki z tesco
- wrzuć trochę wody do garnka i wlej Taki Dłuuugi Makaron
- wsadź to do mikrofalówki, ustaw moc TurboXtremeOhSoFuckingStrong i 10 minut, ale nie wciskaj start
- wyjmij głowę z mikrofalówki
- wciśnij start
- przestań zastanawiać się, czemu z mikrofalówki wyleciał piorun kulisty
- weź dezintegrator lub nóż i pokaż mięsu, kto tu rządzi (tak, to ty! przynajmniej teraz)
- zdrap mięso z sufitu
- wsadź pomidory do worka foliowatego
- zawiąż porządnie
- zdepcz worek
- wrzuć do powstałej masy mięso
- wyciągnij rozgrzany do czerwoności garnek z mikroweli
- nie pomyślałeś o rękawicach? No trudno - zdarza się
- wyciągnij makaron z garnka (będziesz potrzebował kombinezonu antyradiacyjnego)
- wrzuć masę pomięsodorową do makaronu
Smacznego!