Ser: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Szoferka) |
M (czyszczenie + redakcja) |
||
Linia 1: | Linia 1: | ||
⚫ | |||
⚫ | |||
'''Ser''' sypka substancja mająca wielkie zastosowanie w Współczesnej kuchni. Ser jest przyprawą która znacznie wpływa na smak potrawy. Często używany jest do [[herbata|herbaty]] (zwykle 2 łyżeczki sera zmieniają całkiem smak [[herbata|herbaty]]). W dzisiejszych czasach ser trafia głównie na stoły państw [[kapitalizm|kapitalistycznych]] które szczycą się nim i krytykują kraje [[komunizm|komunistyczne]] które aby uzyskać efekt smaku serowego używają tajemniczej lepkiej i gęstej substancji [[cukier]]. Ser jest również premierem oraz symbolem [[francja|Francji]]. |
'''Ser''' sypka substancja mająca wielkie zastosowanie w Współczesnej kuchni. Ser jest przyprawą która znacznie wpływa na smak potrawy. Często używany jest do [[herbata|herbaty]] (zwykle 2 łyżeczki sera zmieniają całkiem smak [[herbata|herbaty]]). W dzisiejszych czasach ser trafia głównie na stoły państw [[kapitalizm|kapitalistycznych]] które szczycą się nim i krytykują kraje [[komunizm|komunistyczne]] które aby uzyskać efekt smaku serowego używają tajemniczej lepkiej i gęstej substancji [[cukier]]. Ser jest również premierem oraz symbolem [[francja|Francji]]. |
||
⚫ | |||
== Rodzaje Sera == |
== Rodzaje Sera == |
||
Linia 9: | Linia 7: | ||
* Biały |
* Biały |
||
* Czarny |
* Czarny |
||
* Róznokolorowy (przydatny do [[kosmiczny smalec|smalcu]]) |
|||
* Serek topiony ([[kogiel mogiel]]) |
* Serek topiony ([[kogiel mogiel]]) |
||
* Twaróg, czyli ser z dzika |
* Twaróg, czyli ser z dzika |
||
Linia 16: | Linia 13: | ||
* [[Ćwikła]] |
* [[Ćwikła]] |
||
{{stubkuch}} |
|||
⚫ | |||
== Skład == |
|||
Ser składa się głównie z [[woda|wody]]. Jednak woda to nie wszystko, głóną tajemnicą sera jest tajemniczy [[trójkąt|trójkątny]] składnik pochądzący najprawdopodobniej z [[księżyc|księżyca]]. |
|||
zobacz też: [[bajka o serku i topionku]] |
|||
[[Kategoria: |
[[Kategoria:Sztuka kulinarna]] |
Wersja z 20:43, 20 maj 2006
Ser sypka substancja mająca wielkie zastosowanie w Współczesnej kuchni. Ser jest przyprawą która znacznie wpływa na smak potrawy. Często używany jest do herbaty (zwykle 2 łyżeczki sera zmieniają całkiem smak herbaty). W dzisiejszych czasach ser trafia głównie na stoły państw kapitalistycznych które szczycą się nim i krytykują kraje komunistyczne które aby uzyskać efekt smaku serowego używają tajemniczej lepkiej i gęstej substancji cukier. Ser jest również premierem oraz symbolem Francji.
Rodzaje Sera
- Biały
- Czarny
- Serek topiony (kogiel mogiel)
- Twaróg, czyli ser z dzika
- Barani Pęcheż
- Serdelki
- Ćwikła