Mięso: Różnice pomiędzy wersjami
M |
|||
Linia 5: | Linia 5: | ||
Mięso składa się z mieszaniny naturalnych [[węglowodór|węglowodorów]] gazowych (dane z [[Wikipedia|Wikipedii]]), [[kwas siarkowy|kwasu siarkowego]], [[asfalt]]u, [[beton]]u, oraz polepszaczy smakowo-zapachowych: E 123, E 234, E 345, E 658, E 677, E 836, E 456, E 589, E 896, E 7980, E 9578, E 24524, E 42546, E 24563576, E 463457456867, E 4365768578956345, a także najdoskonalszego z nich: E 3453564575686584563141346427, dzięki któremu osiąga ten piękny [[kolor różowy|różowy kolor]]. |
Mięso składa się z mieszaniny naturalnych [[węglowodór|węglowodorów]] gazowych (dane z [[Wikipedia|Wikipedii]]), [[kwas siarkowy|kwasu siarkowego]], [[asfalt]]u, [[beton]]u, oraz polepszaczy smakowo-zapachowych: E 123, E 234, E 345, E 658, E 677, E 836, E 456, E 589, E 896, E 7980, E 9578, E 24524, E 42546, E 24563576, E 463457456867, E 4365768578956345, a także najdoskonalszego z nich: E 3453564575686584563141346427, dzięki któremu osiąga ten piękny [[kolor różowy|różowy kolor]]. |
||
Do połowy [[XX wiek|XX w.]] mięso wyrabiano [[ciemnogród|ciemnogrodzkimi]], [[katolicyzm|katolickimi]] metodami z ciał biednych [[krowa|krówek]], [[Świnia domowa|świnek]], [[kaczka|kaczuszek]] (o, pardon, kaczki dzisiaj już nie są pod ochroną...!), [[kura|kurek]], czy [[wielbłąd]]ów i [[koń|koni]]. |
Do połowy [[XX wiek|XX w.]] mięso wyrabiano [[ciemnogród|ciemnogrodzkimi]], [[katolicyzm|katolickimi]] metodami z ciał biednych [[krowa|krówek]], [[Świnia domowa|świnek]], [[kaczka|kaczuszek]] (o, pardon, kaczki dzisiaj już nie są pod ochroną...!), [[kura|kurek]], czy [[wielbłąd]]ów, [[Człowiek|ludzi]] i [[koń|koni]]. |
||
==Kontrowersje wokół mięsa== |
==Kontrowersje wokół mięsa== |
Wersja z 14:33, 12 lut 2012
Mięso – ręka, noga, mózg na ścianie. A w mniej ekstremalnej wersji kontrowersyjna substancja spożywcza produkowana obecnie z ropy naftowej przez wielkie sieci hipermarketów. Produkcja mięsa z ropy naftowej została zapoczątkowana przez pozerów. Pozerzy stworzyli wspaniałą przyszłość dla nas, mas niedouczonych, dzięki nim mięso jest różowe (przez pierwsze pięć minut) a niebo niebieskie (przez jeszcze 4,5 mld lat). Często jest używane do rzucania, co budzi sprzeciw opinii publicznej, która twierdzi, że mięso też człowiek.
Skład
Mięso składa się z mieszaniny naturalnych węglowodorów gazowych (dane z Wikipedii), kwasu siarkowego, asfaltu, betonu, oraz polepszaczy smakowo-zapachowych: E 123, E 234, E 345, E 658, E 677, E 836, E 456, E 589, E 896, E 7980, E 9578, E 24524, E 42546, E 24563576, E 463457456867, E 4365768578956345, a także najdoskonalszego z nich: E 3453564575686584563141346427, dzięki któremu osiąga ten piękny różowy kolor.
Do połowy XX w. mięso wyrabiano ciemnogrodzkimi, katolickimi metodami z ciał biednych krówek, świnek, kaczuszek (o, pardon, kaczki dzisiaj już nie są pod ochroną...!), kurek, czy wielbłądów, ludzi i koni.
Kontrowersje wokół mięsa
Mięso produkowane katolickimi metodami, poprzez ubój biednych zwierzątek stało się przedmiotem obrony ze strony mądrych i postępowych środowisk, oświeconych żarówkami firmy Osram. Środowiska te wykazały niezbicie, iż zabijanie zwierzątek na mięso jest niezgodne z ich światopoglądem i wobec tego wszyscy powinni się do niego dostosować, bo jak nie...
Od tej pory, w porozumieniu z proekologicznie nastawionymi właścicielami hipermarketów, mięso zaczęto produkować z mniej kontrowersyjnych (według ekologów) składników, przez co zniknęły wszelkie kontrowersje, zaś całe społeczeństwo teraz może bez przeszkód dążyć do świetlanej przyszłości, zarysowanej światłą postępową myślą.
Zobacz też