Forum:Konkurs „Jadło regionalne”: Różnice pomiędzy wersjami
(→Zgłoszenia: +) |
Ostrzyciel (dyskusja • edycje) M (dopisek o konieczności rejestracji, udajcie że tego nie widzieliście) |
||
Linia 8: | Linia 8: | ||
* Zgłoszenia składamy w sekcji ''Zgłoszenia'' '''od 13 kwietnia do 11 maja'''. |
* Zgłoszenia składamy w sekcji ''Zgłoszenia'' '''od 13 kwietnia do 11 maja'''. |
||
* Zgłaszany artykuł musi być autorski. |
* Zgłaszany artykuł musi być autorski. |
||
* Każdy może zgłosić dowolną liczbę artykułów. |
* Każdy zarejestrowany użytkownik może zgłosić dowolną liczbę artykułów. |
||
* Każdy artykuł musi znajdować się w kategorii [[:Kategoria:Kuchnia regionalna|Kuchnia regionalna]]. |
* Każdy artykuł musi znajdować się w kategorii [[:Kategoria:Kuchnia regionalna|Kuchnia regionalna]]. |
||
* Postaraj się dodać jakieś zdjęcie do swojego artykułu! Poszukaj zdjęć na [[:commons:Main Page|Wikimedia Commons]], albo ugotuj tę potrawę i sfotografuj ją własnoręcznie. Możesz też poszukać zdjęć w internecie, preferowalnie na wolnej licencji. |
* Postaraj się dodać jakieś zdjęcie do swojego artykułu! Poszukaj zdjęć na [[:commons:Main Page|Wikimedia Commons]], albo ugotuj tę potrawę i sfotografuj ją własnoręcznie. Możesz też poszukać zdjęć w internecie, preferowalnie na wolnej licencji. |
Wersja z 11:50, 29 kwi 2019
Wszyscy uwielbiamy nieśmiertelne schabowe i mielone, ale czymże byłby świat bez wodzionki, zalewajki, pyrów z gzikiem i kołdunów? Teraz masz niepowtarzalną szansę, żeby podzielić się z całym światem potrawami z Twojej pięknej okolicy!
Zapraszamy do udziału w konkursie pisarskim „jadło regionalne”! Przedmiotem konkursu jest napisanie jak najlepszego artykułu o smakowitościach z twojej okolicy. Możesz pisać o wszelkiej strawie dla ciała, może to być absolutnie wszystko co da się zjeść lub wypić.
- Zgłoszenia składamy w sekcji Zgłoszenia od 13 kwietnia do 11 maja.
- Zgłaszany artykuł musi być autorski.
- Każdy zarejestrowany użytkownik może zgłosić dowolną liczbę artykułów.
- Każdy artykuł musi znajdować się w kategorii Kuchnia regionalna.
- Postaraj się dodać jakieś zdjęcie do swojego artykułu! Poszukaj zdjęć na Wikimedia Commons, albo ugotuj tę potrawę i sfotografuj ją własnoręcznie. Możesz też poszukać zdjęć w internecie, preferowalnie na wolnej licencji.
- Głosowanie (w formie anonimowej ankiety) odbywa się od 12 do 18 maja. Wyniki zostaną ogłoszone kilka dni po zakończeniu głosowania.
- Najlepsze artykuły zostaną wyróżnione szablonem konkursowym w dyskusji. Dla autorów najlepszych artykułów przewidziano dyskietki z artykułami. Tak, one mają stary adres Nonsensopedii. To bardziej w charakterze pamiątki, może komuś się spodoba :)
Powodzenia i smacznego!
Zgłoszenia
Propozycje wpisujemy w następującym formacie:
# [[Artykuł]] – autor: [[Użytkownik:Nazwa użytkownika|Nazwa użytkownika]]
A w przypadku wielu autorów:
# [[Artykuł]] – autorzy: [[Użytkownik:Nazwa użytkownika|Nazwa użytkownika]], [[Użytkownik:Użytkownika nazwa|Użytkownika nazwa]]
- Knysza – autor: Trujnik
- Pasztecik szczeciński – autorzy: Trujnik i Grzeeesiek
- Eintopf – autorzy: Trojanin i Trujnik
- Kopalnioki – autor: Trujnik
- Colcannon – autor: VermillionLadybug
- Toruńskie pierniki – autor: Runab
- Ruchanki – autor: JozinZbazin
- Czernina – autor: Trujnik
- Szneka z glancem – autor: Runab
- Kartacz – autorka: Strzyga
- Zalewajka – autor: Ostrzyciel
- Flaki – autor: Mr obornik
- Rejbak – autor: Gravdal
- Pyzy drożdżowe – autor: Trujnik
- Frytkebab – autor: Grzeeesiek
- Nouvelle cuisine – autor: Trujnik