Chemia: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Robot poprawia link (-[[jedzenie| +[[Sztuka kulinarna|))
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to D@mi. Autor wycofanej wersji to KorwBot.)
Linia 2: Linia 2:


==Wstęp==
==Wstęp==
Jej głównymi założeniami jest zmniejszenie [[koszt|kosztów]] produkcji [[Sztuka kulinarna|artykułów spożywczych]]. Polega na odświeżaniu przeterminowanych produktów. Każda [[sieć]] handlowa ma swoją ściśle strzeżoną [[technologia|technologię]] odświeżania.
Jej głównymi założeniami jest zmniejszenie [[koszt|kosztów]] produkcji [[jedzenie|artykułów spożywczych]]. Polega na odświeżaniu przeterminowanych produktów. Każda [[sieć]] handlowa ma swoją ściśle strzeżoną [[technologia|technologię]] odświeżania.


Częstym sposobem odświeżania produktów jest:
Częstym sposobem odświeżania produktów jest:

Wersja z 12:01, 19 lut 2007

Chemia to nauka rozwinięta w wysokocywilizowanych krajach.

Wstęp

Jej głównymi założeniami jest zmniejszenie kosztów produkcji artykułów spożywczych. Polega na odświeżaniu przeterminowanych produktów. Każda sieć handlowa ma swoją ściśle strzeżoną technologię odświeżania.

Częstym sposobem odświeżania produktów jest: a) Malowanie towarów farbami plakatowymi. b) Lizanie produktów (ślina likwiduje niektóre niebezpieczne bakterie i wirusy). c) Pakowanie w kolorową folię.

Prekursorzy

Szablon:Stubchem