Parówka: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
RycerzYeti (dyskusja • edycje) (→Skład: +składmniki) |
RycerzYeti (dyskusja • edycje) M (linkfix) |
||
Linia 1: | Linia 1: | ||
[[Grafika:Parówa.jpg|thumb|200px|Te jędrne, zaokrąglane kształty... mmm, |
[[Grafika:Parówa.jpg|thumb|200px|Te jędrne, zaokrąglane kształty... mmm, obrzydliwstwo...]] |
||
'''Parówka''' – zwana także boskim mięsem, bo Bóg jeden wie, co w niej jest. Z tej racji jest dopuszczona przez [[Watykan]] do spożywania w dni postne. |
'''Parówka''' – zwana także boskim mięsem, bo [[Bóg]] jeden wie, co w niej jest. Z tej racji jest dopuszczona przez [[Watykan]] do spożywania w dni postne. |
||
== Skład == |
== Skład == |
Wersja z 18:08, 22 kwi 2007
Parówka – zwana także boskim mięsem, bo Bóg jeden wie, co w niej jest. Z tej racji jest dopuszczona przez Watykan do spożywania w dni postne.
Skład
Parówkę robi się z:
- niesprzedanych parówek;
- tego co zostanie podczas produkcji innych przetworów mięsnych;
- tego co spadnie na ziemię, i do niczego się nie nadaje;
- odpadków wszelkiego rodzaju (chemiczne, promieniotwórcze, przemysłowe, kanalizacyjne).
Ponadto stosuje się substancje wzmacniające smak i zapach np. papier toaletowy.
Galeria
- Jad-parowa.png
Zdjęcie satelitarne parówek
- Parowka.jpg
Budowa parówki
- Parowkiporownanie.jpg
Dowód, dlaczego parówki z Constaru są lepsze