Parówka
Parówka – zwana także boskim mięsem, bo Bóg jeden wie, co w niej jest. Z tej racji jest dopuszczona przez Watykan do spożywania w dni postne.
Skład
Parówkę robi się z:
- niesprzedanych parówek;
- tego co zostanie podczas produkcji innych przetworów mięsnych;
- tego co spadnie na ziemię, i do niczego się nie nadaje;
- odpadków wszelkiego rodzaju (chemiczne, promieniotwórcze, przemysłowe, kanalizacyjne).
- tego co przejdzie przez maszynkę do mielenia
- krowiego biustu
- używanej już w kiblu srajtaśmy
- z psa - dokładnie z jego członka
Ponadto stosuje się substancje wzmacniające smak i zapach np. papier toaletowy.
Galeria
- Jad-parowa.png
Zdjęcie satelitarne parówek
- Parowka.jpg
Budowa parówki
- Parowkiporownanie.jpg
Dowód, dlaczego parówki z Constaru są lepsze
Tajemniczy parówkowi skrytożercy
thumb|right|200px|W sprawie zaginiętej parówki już wszczęto śledztwo. Od czasu powstania parówek pojawiło się zagrożenie, że ktoś może nam je zjeść. Tak narodzili się tajemniczy skrytożercy pałający się opier parówek z lodówek nic nie spodziewających się ludzi. Swoją działalność mogą uprawiać praktycznie w każdym domu/mieszkaniu/burdelu z dostępem do lodówki, ale nie wiadomo czemu najchętniej łupem tajemniczych parówkowych skrytożerców padają lodówki w akademiku. Aby bronić się przez tajemniczymi parówkowymi skrytożercami należy nie kupować parówek, a tym samym nie kusić przestępcy.