McDonald’s

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Japoński odłam McDonalda
McDdrive
Typowy klient
Nowy produkt – dynia
Reklama

- Trzy razy mielone świńskie racice, z emulgatorami, w papce z benzoesanu sodu i glutaminianu potasu polanego utwardzonymi tłuszczami z dodatkiem wypełniacza, spulchniacza i aromatu ponoć identycznego z naturalnymi.
- Nie mamy czegoś takiego...
- Owszem, macie. Nazywacie to cheeseburgerem. Trzy poprosimy na wynos.

Net Bielecki o cheeseburgerze w restauracji McDonald's

A może frytki do tego?

Przeciętny sprzedawca w McDonald's

McDonald's – sieć restauracji połączonych z rzeźnią świń i krów z których wyrabia się produkty z 90-procentową zawartością tłuszczu, 9-procentową – papieru toaletowego i kilkoma promilami mięsa oraz innych substratów z Biedronki.

McDonald's z czasem stał się globalnym trucicielem, niszcząc nawet swą Matuszkę Amerykę. Zajmuje się sprzedażą smacznej, acz zatrutej żywności, takiej jak frytki i inne gastronomiczne śmieci. Działania roczne bojówki są 30-krotnie wyższe od liczby zabitych w czasie ataku na WTC. Założycielem był niejaki Ronald McDonald.

Coś więcej o samych restauracjach:

Wystrój wnętrz

Klimaty polskiej wiochy: pola, lasy, łąki, stawy itp.

Stali klienci

Głównie grube dzieciaki, które przychodzą tam, żeby wspólnie pooglądać relacje z przemówień Rapera Big Kolo, posłuchać audycji Rapera Big Kolo oraz zaplanować dalsze akcje przeciwko TVP, PO itp. Jest także nieodłącznym miejscem każdej wycieczki szkolnej, kiedy to dzieciaki z małych miast płacą 50 - 200 zł za wyjazd jedynie w celu odwiedzenia McDonald'a i odpoczęcia po całodziennym łażeniu po Muzeum Ziemi Podlaskiej.Za przywiezioną wycieczkę, kierowcy autobusów często też dostają za darmo hamburgera bądz małego shake'a.

Początki

Pierwsze lokale powstawały jako wygodniejsza i bardziej estetyczna alternatywa dla toj-tojek, z czasem dobudowano małe baraki, w których podawano produkty mające działanie moczopędne i przeciwdziałające obstrukcji.

Ciekawostki

  • Każdy ze składników cheeseburgera jest bez smaku, mięso nie smakuje mięsem, a bułka ma więcej powietrza, niż ciasta, a pomimo to wszystkie składniki połączone razem jakimś cudem mają smak.

Zobacz też