Nutella
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Szablon:Inkubator otwarty Nutella – brunatno-brązowa maź, odpowiednik czekolady orzechowej w stanie ciekłym. Wbrew pozorom jest smaczna. Popularna głównie u dzieci do 10 roku życia, lecz ostatnie zeznania szpiegów doniosły, że u starszych osób także występuje słoik Nutelli w szafce.
Skład
W skład Nutelli wchodzi:
- sacharoza
- olej
- laktoza
- serwetka w proszku
- soja
- węglowodany
- tłuszcze
- śladowe ilości kakao, orzechów i mleka
Sposoby spożycia
- Posmarowana na kromce chleba, jak proponuje naklejka na słoiku Nutelli, jednak w ten sposób Nutellę spożywa jedynie 20% konsumentów;
- Jedzona bezpośrednio ze słoika za pomocą przyrządu o nazwie łyżeczka; ten sposób preferują typowi rebelianci, którzy postanawiają sprzeciwić się sposobie spożywania wymyślonym przez producenta;
- Jedzona bezpośrednio ze słoika za pomocą przyrządu o nazwie palec, najczęściej używa się palca wskazującego. Ten sposób jest stosowany, gdy napastnik Nutelli jest zbyt leniwy, aby podejść do szuflady i wyjąć łyżeczkę. Innym powodem takiego spożywania jest wyjazd na cały dzień jedynej kobiety w domu i nie ma kto zmyć łyżeczek, które nagromadziły się przez ten czas w zlewie.