Parówka

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Plik:Parówa.jpg
Te jędrne, zaokrąglane kształty ... mmm, obrzydlistwo...
Plik:Jad-parowa.png
Zdjęcie satelitarne nielegalnej hodoli jadowitych parówek

Parówka – zwana także „Boskim mięsem”, bo Bóg jeden wie, co w niej jest. Z tej racji jest dopuszczona przez Watykan do spożywania w dni postne. Można ją podawać w różnej formie, a mianowicie: ugotować w wodzie, podgrzać w mikrofalówce, zjeść na zimno, wsadzić do hot-doga i wiele innych.

Skład parówki

Parówkę robi się z:

  • Tego co zostanie podczas produkcji innych przetworów mięsnych.
  • Tego co spadnie na ziemię, i do niczego się nie nadaje (jednak do parówki się przyda...).
  • Odpadków wszelkiego rodzaju (chemiczne, promieniotwórcze, przemysłowe, kanalizacyjne).

Rodzaje parówek

Rozróżniamy wiele rodzajów parówek, np.

  • Odtłuszczone
  • Nieodtłuszczone
  • Serdelki
  • Paróweczki Hrabiego Barry-Kenta
  • Parówki Dawidki

Zobacz też