Parówka
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 16:21, 19 gru 2007 autorstwa 213.158.196.99 (dyskusja)
Parówka – zwana także boskim mięsem, bo Bóg jeden wie, co w niej jest. Z tej racji jest dopuszczona przez Watykan do spożywania w dni postne.
Skład
Parówkę robi się z:
- niesprzedanych parówek;
- tego co zostanie podczas produkcji innych przetworów mięsnych;
- tego co spadnie na ziemię, i do niczego się nie nadaje;
- odpadków wszelkiego rodzaju (chemiczne, promieniotwórcze, przemysłowe, kanalizacyjne).
Ponadto stosuje się substancje wzmacniające smak i zapach np. papier toaletowy.
Ciekawostki
- największym producentem skórek dla parówek jest małe państwo w środkowej Europie- Lichtenstein
Galeria
- Jad-parowa.png
Zdjęcie satelitarne parówek
- Parowka.jpg
Budowa parówki
- Parowkiporownanie.jpg
Dowód, dlaczego parówki z Constaru są lepsze