Parówka
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 19:16, 18 lis 2008 autorstwa 87.239.216.13 (dyskusja)
Parówka – zwana także boskim mięsem, bo Bóg jeden wie, co w niej jest. Z tej racji jest dopuszczona przez Watykan do spożywania w dni postne.
Skład
Parówkę robi się z:
- niesprzedanych parówek;
- tego co zostanie podczas produkcji innych przetworów mięsnych;
- tego co spadnie na ziemię, i do niczego się nie nadaje;
- odpadków wszelkiego rodzaju (chemiczne, promieniotwórcze, przemysłowe, kanalizacyjne).
- tego co przejdzie przez maszynkę do mielenia
- Gówna z kanalizacji
- krowiego biustu
- używanej już w kiblu srajtaśmy
- Z krowich cycków
- z męskich członków
Ponadto stosuje się substancje wzmacniające smak i zapach np. papier toaletowy.
=ZabdyrPol
Organizacja Zjednoczonych Parów Krakowskich pod dowództwem Andrzeja Zabdyra i jego syna Jakuba Zabdyra. W celach produkcyjnych używa się: - końskiego łajna - jamnika Maksia - wieprza w okularach - krojoną kurę Wszystko należy dokładnie wymieszać i powstały stolec rozwozi się ZabdyrTruckiem do Warszawy i innych małych wsi.
Galeria
- Jad-parowa.png
Zdjęcie satelitarne parówek
- Parowka.jpg
Budowa parówki
- Parowkiporownanie.jpg
Dowód, dlaczego parówki z Constaru są lepsze