Parówka
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 21:51, 30 mar 2009 autorstwa 81.190.98.231 (dyskusja)
Parówka – zwana także boskim mięsem, bo Bóg jeden wie, co w niej jest. Z tej racji jest dopuszczona przez Watykan do spożywania w dni postne.
Rozpowszechniona jest także morlinka jedyneczka, którą nie które osoby z chęcią jedzą na przerwach w szkole na oburzu ;] Tzw. paszczury, ryjówki itd.
Skład
Parówkę robi się z:
- niesprzedanych parówek;
- tego co zostanie podczas produkcji innych przetworów mięsnych;
- tego co spadnie na ziemię, i do niczego się nie nadaje;
- odpadków wszelkiego rodzaju (chemiczne, promieniotwórcze, przemysłowe, kanalizacyjne).
- tego co przejdzie przez maszynkę do mielenia
- Gówna z kanalizacji
- krowiego biustu
- używanej już w kiblu srajtaśmy
- końskiego nawozu
Ponadto stosuje się substancje wzmacniające smak i zapach np. papier toaletowy.
Galeria
- Jad-parowa.png
Zdjęcie satelitarne parówek
- Parowka.jpg
Budowa parówki
- Parowkiporownanie.jpg
Dowód, dlaczego parówki z Constaru są lepsze