Parówka

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Plik:Parówa.jpg
Te jędrne, zaokrąglane kształty... mmm, obrzydliwstwo...

Parówka – zwana także boskim mięsem, bo Bóg jeden wie, co w niej jest. Z tej racji jest dopuszczona przez Watykan do spożywania w dni postne. Ulubiony przysmak św. Anszeja.

Skład

Parówkę robi się z:

  • niesprzedanych parówek;
  • tego co zostanie podczas produkcji innych przetworów mięsnych;
  • tego co spadnie na ziemię, i do niczego się nie nadaje;
  • odpadków wszelkiego rodzaju (chemiczne, promieniotwórcze, przemysłowe, kanalizacyjne).
  • tego co przejdzie przez maszynkę do mielenia
  • Gówna z kanalizacji
  • krowiego biustu
  • używanej już w kiblu srajtaśmy
  • końskiego nawozu
  • z rozwolnienia, tzw. kisiel

Ponadto stosuje się substancje wzmacniające smak i zapach np. papier toaletowy.

Powszechnie znane powiedzenia dot. parówek

  • Nagrzej mi parówek.

Galeria

Zobacz też

Szablon:Stubkuch