Magdalena Gessler
Ten artykuł dotyczy polskiego buraka. Zobacz też hasła o innych osobach o tym imieniu. |
To smakuje jak gówno…
- Magdalena Gessler porównuje doznania smakowe
O Boże! Co to?! Nie pamiętam, żebym to jadła…
- Magdalena Gessler podczas codziennego płukania żołądka
Opłatek niedopieczony, wino trąci korkiem!
- Magdalena Gessler podczas wizyty w kościele
Cholera! Miały być ziemniaki, a nie kartofle…
- Magdalena Gessler w najlepszej restauracji w Warszawie…
Tłuste jak cholera!
- Magdalena Gessler o Mięsnym jeżu
Golonka w pepitkę to jest to
- Magdalena Gessler o swoim ulubionym daniu
Ta karta to akt zgonu
- Magdalena Gessler o swojej karcie po kilku tygodniach
Magdalena Gessler (w języku kazachskim Магдалэна Гэслэр, po arabsku ماجدة جيسلر) ur. 10 lipca 1953 w kuchni – polska malarko-kucharka, przez ignorantów i analfabetów nazywana Magdą Gejzer. Właścicielka upadającej sieci restauracji „McGessler”. Siostra polityka Piotra Ikonowicza.
Życie codzienne
Magda Gessler każdego dnia wpieprza 17-daniowe obiady z przystawkami i aperitifem. Zazwyczaj obżera różne restauracje na terenie Polski pod pretekstem fałszywej chęci pomocy upadającym lokalom. Jej mocą specjalną jest Ciśnięcie talerzem. Jest typowym padlinożercą, ponieważ co by nie zjadła, śmierdzi trupem. W sumie - nawet jeśli nic nie zje, i tak nim śmierdzi, co chyba nikogo nie zaskakuje. Jest też pierwszą osobą, która zaliczyła kartofla i marchew do mięs.
Obecny mąż Magdaleny Gessler jest chirurgiem plastycznym i jako prezent ślubny dał jej przenośny aparat do liposukcji.
Niektórzy twierdzą, że Magda Gessler urodziła się w Chinach, jednak nic nie potwierdza tej teorii.
Kuchenne rewolucje
Pani Magda prowadzi w TVN program pt. „Kuchenne rewolucje”. Nadawany w porze obiadowej powoduje u oglądających takież rewolucje, tyle że żołądkowe. W ramach programu dobija upadające restauracje. Na początek wyzywa właścicieli od dyletantów, kucharzy od patałachów, kelnerki od pokrak, a wieprzowinę od świń. Potem nakazuje przykręcić meble do sufitu, zastąpić mielonego stekiem ze słonia a jajecznicę – potrawką z żółwia. Następnie osobiście wszystko gotuje, miesza, przyprawia przyprawami, trzęsie włosami nad garnkami dodając coś od siebie, po czym wszystko wyrzucane jest na śmietnik, a na stół wjeżdżają potrawy przywiezione z warszawskich restauracji kuchmistrzyni. Wszyscy fałszywie się szczerzą do kamery lub płaczą. Na koniec za panią Magdą zamykają się drzwi. Kiedy te ponownie się otwierają, zazwyczaj staje w nich sanepid.
Legendy głoszą, że Magda miała wytoczone kilka procesów sądowych za używanie zastrzeżonych nazw dla lokali z programu, ale i tak nic ją to nie obchodzi wygrała je dzięki swoim nadprzyrodzonym zdolnościom lewitacji kotletów.
Kariera muzyczna
W maju 2012 Magda Gessler nagrała swój pierwszy i ostatni singiel, zatytułowany Bende Go Zjad! wraz z teledyskiem. Klip osiągnął bardzo dużą popularność (1. miejsce na POPliście Eremefefemem), jednak pani Magda stwierdziła, że woli karierę telewizyjną, ponieważ jest bardziej dochodowa. Ma piękny, donośny głos - kiedy krzyknie AAAA! po zobaczeniu gotowca w zamrażarce, każdy zespół ma ochotę podpisać z nią kontrakt.
Prawdopodobieństwa
Prawdopodobnie Magdalena Gessler należy do GTW. W tej sprawie przesłuchany został barszcz z uszkami. Z jego zeznań wynika, że potrawy nie mają zdolności mowy.