NonNews:Ratujmy majonez!

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 20:52, 20 gru 2015 autorstwa Zen.Xen.ni (dyskusja • edycje) (nowa strona)
(różn.) ← przejdź do poprzedniej wersji • przejdź do aktualnej wersji (różn.) • przejdź do następnej wersji → (różn.)

20 grudnia 2015

Wielu z nas nie wyobraża sobie bez niej świąt, jednak droga na skróty do jej stworzenia może słono kosztować!

Redakcja przedjutrza ostatnimi czasy ma pełne ręce roboty. Wbrew niskiej ilości artykułów, pracuje bez przerwy, ostatnimi czasy nasi redaktorzy podjęli walkę z przedświątecznym spiskiem Majonezowym.

Jeszcze ok 30 lat temu na porządku dziennym było samodzielne wytwarzanie Majonezu. Kolację świąteczną bardzo ciężko jest sobie bez niego wyobrazić. Jest oj niezwykle istotnym składnikiem sałatki jarzynowej, podstawą sosów do ryb czy też samodzielnym wykwintnym daniem. Kupowanie go swego czasu było przejawem przynależności do Burżuazji i luksusu. W wyniku czego większość ludzi wolała go wytwarzać ręcznie w domu. Nie trzeba być geniuszem by wiedzieć że taki domowy majonez był naprawdę wysokiej jakości.

W obecnych czasach sztuka wytwarzania majonezu zanikła. Dla wielu ludzi jest po prostu czymś co kupuje się gotowym w słoiku, nie wiedząc nawet z czego owa substancja się składa. Z dzięki wielu godzinom pracy naszych ekspertów, rzetelnemu śledztwu i wielu obalonym butelkom Absyntu uzyskano rzetelną odpowiedź. To co kupujemy na sklepowych półkach nie jest majonezem.

Substancja którą kupujemy w sklepie jako majonez jest niezwykle perfidną i złożoną mieszanką toksycznych substancji o różnorodnym działaniu. Wśród zawartych w nim substancji można znaleźć od substancje powodujące choroby układu krążenia, takie których używa się przemyśle paliwowym, czy nawet substancje uzależniające silniej niż nikotyna. Bardziej jednak interesujące jest działanie ich w okresie świątecznym! Powodują one nerwowość, uzależnienie od zakupów, ograniczenie interakcji z członkami rodziny, podatność na stres, czy też apatię i agresję. Wg. licznych dowodów za tak złożoną substancją najprawdopodobniej stoją światowe elity i korporacje w celu zwiększenia dochodów ze służby zdrowia i obrotów z okresu świątecznego.

By ustrzec się przed tymi potwornymi skutkami ubocznymi mamy dla was następujące zalecenia:

  • W miarę możliwości postaraj się sam stworzyć majonez, z pewnością będzie bezpieczniejszy a w dobie internetu recepturę łatwo odnaleźć.
  • Jeżeli już musisz użyć gotowego majonezu, zmieszaj go z jogurtem. To ograniczy skutki zdrowotne i poprawi smak potraw.
  • Oczywiście z jogurtem naturalnym, mieszanie z majonezu z jogurtem poziomkowym może być tragiczne w skutkach.
  • Zadbaj o dobre relacje z rodziną, to istotne bowiem mogą pokonać negatywne skutki uboczne działanie złego majonezu. Spędzaj z nimi jak najwięcej czasu.
  • Uniknij pułapki tworzenia gargantuicznych ilości pożywienia w czasie swiąt, to będzie drenowało twój portfel i zrujnuje twoje zdrowie.

Oby najblisze święta okazały się bezpieczne dla naszych żołądków jak i naszych portfeli. No i niedługo sam Bóg ma urodziny, więc nie zapomnijcie złożyć mu urodzinowych życzeń. I tą sensacją kończymy!

Źródło