Ryba po żydowsku: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (- {{kasacja}})
Linia 1: Linia 1:
{{sdu}}<code>''Odcinamy rybie łeb, wyłupiamy oczy i skrobiemy ości kozikiem. Ważne, by zrobić to w takiej kolejności, ponieważ inaczej ryba może stracić swój niepowtarzalny aromat.''</code>
<code>''Odcinamy rybie łeb, wyłupiamy oczy i skrobiemy ości kozikiem. Ważne, by zrobić to w takiej kolejności, ponieważ inaczej ryba może stracić swój niepowtarzalny aromat.''</code>
:<code>[[Robert Makłowicz]] podczas przygowywania '''posiłku'''</code>
:<code>[[Robert Makłowicz]] podczas przygowywania '''posiłku'''</code>



Wersja z 02:08, 11 paź 2006

Odcinamy rybie łeb, wyłupiamy oczy i skrobiemy ości kozikiem. Ważne, by zrobić to w takiej kolejności, ponieważ inaczej ryba może stracić swój niepowtarzalny aromat.

Robert Makłowicz podczas przygowywania posiłku

Ryba po grecku jest jednym z najważniejszych elementów narodowej kuchni izraelskiej. W czasie swoich podróży słynny i utalentowany kucharz Robert Makłowicz odnalazł w tajnych archiwach niemieckich oryginalny przepis na rybę po żydowsku: