Parówka: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to 83.168.75.14. Autor wycofanej wersji to 213.158.196.99.) |
|||
Linia 11: | Linia 11: | ||
Ponadto stosuje się substancje wzmacniające smak i zapach np. [[papier toaletowy]]. |
Ponadto stosuje się substancje wzmacniające smak i zapach np. [[papier toaletowy]]. |
||
<br clear="all"> |
<br clear="all"> |
||
== Ciekawostki == |
|||
* największym producentem skórek dla parówek jest małe państwo w środkowej Europie- Lichtenstein |
|||
==Galeria== |
==Galeria== |
Wersja z 16:56, 19 gru 2007
Parówka – zwana także boskim mięsem, bo Bóg jeden wie, co w niej jest. Z tej racji jest dopuszczona przez Watykan do spożywania w dni postne.
Skład
Parówkę robi się z:
- niesprzedanych parówek;
- tego co zostanie podczas produkcji innych przetworów mięsnych;
- tego co spadnie na ziemię, i do niczego się nie nadaje;
- odpadków wszelkiego rodzaju (chemiczne, promieniotwórcze, przemysłowe, kanalizacyjne).
Ponadto stosuje się substancje wzmacniające smak i zapach np. papier toaletowy.
Galeria
- Jad-parowa.png
Zdjęcie satelitarne parówek
- Parowka.jpg
Budowa parówki
- Parowkiporownanie.jpg
Dowód, dlaczego parówki z Constaru są lepsze