Ser: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 22: | Linia 22: | ||
Ser składa się głównie z [[woda|wody]]. Jednak woda to nie wszystko, głóną tajemnicą sera jest tajemniczy [[trójkąt|trójkątny]] składnik pochądzący najprawdopodobniej z [[księżyc|księżyca]]. |
Ser składa się głównie z [[woda|wody]]. Jednak woda to nie wszystko, głóną tajemnicą sera jest tajemniczy [[trójkąt|trójkątny]] składnik pochądzący najprawdopodobniej z [[księżyc|księżyca]]. |
||
zobacz też: [[bajka o serku i topionku]] |
|||
[[Kategoria:Przyprawy]] |
[[Kategoria:Przyprawy]] |
Wersja z 19:56, 26 wrz 2005
Ser sypka substancja mająca wielkie zastosowanie w Współczesnej kuchni. Ser jest przyprawą która znacznie wpływa na samak potrwy. Często używny jest do herbaty (zwykle 2 łyżeczki sera zmieniają całkiem smak herbaty). Sera nie stosuje się do dziczyzny. Ser wynaleziono w Hinach przez Niemca Gerharda Szredera. W dzisiejszych czasach ser trafia głównie na stoły państw kapitalistycznych które szczycą się nim i krytykują kraje komunistyczne które aby uzyskać efekt smaku serowego używają tajemniczej lepkiej i gęstej substancji cukier.
Rodzaje Sera
- Biały
- Czarny
- Róznokolorowy (przydatny do smalcu)
- Serek topiony (kogiel mogiel)
- Twaróg, czyli ser z dzika
- Barani Pęcheż
Skład
Ser składa się głównie z wody. Jednak woda to nie wszystko, głóną tajemnicą sera jest tajemniczy trójkątny składnik pochądzący najprawdopodobniej z księżyca.
zobacz też: bajka o serku i topionku