Parówka: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to RycerzYeti. Autor wycofanej wersji to Stary Kocur.) |
M |
||
Linia 9: | Linia 9: | ||
* odpadków wszelkiego rodzaju (chemiczne, promieniotwórcze, przemysłowe, kanalizacyjne). |
* odpadków wszelkiego rodzaju (chemiczne, promieniotwórcze, przemysłowe, kanalizacyjne). |
||
Ponadto stosuje się substancje wzmacniające smak i zapach np. [[papier toaletowy]]. |
Ponadto stosuje się substancje wzmacniające smak i zapach np. [[papier toaletowy]] (często używany). |
||
<br clear="all"> |
<br clear="all"> |
||
Wersja z 17:40, 28 sie 2007
Parówka – zwana także boskim mięsem, bo Bóg jeden wie, co w niej jest. Z tej racji jest dopuszczona przez Watykan do spożywania w dni postne.
Skład
Parówkę robi się z:
- niesprzedanych parówek;
- tego co zostanie podczas produkcji innych przetworów mięsnych;
- tego co spadnie na ziemię, i do niczego się nie nadaje;
- odpadków wszelkiego rodzaju (chemiczne, promieniotwórcze, przemysłowe, kanalizacyjne).
Ponadto stosuje się substancje wzmacniające smak i zapach np. papier toaletowy (często używany).
Galeria
- Jad-parowa.png
Zdjęcie satelitarne parówek
- Parowka.jpg
Budowa parówki
- Parowkiporownanie.jpg
Dowód, dlaczego parówki z Constaru są lepsze