Parówka: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to 83.168.75.14. Autor wycofanej wersji to 213.158.196.99.)
Linia 11: Linia 11:
Ponadto stosuje się substancje wzmacniające smak i zapach np. [[papier toaletowy]].
Ponadto stosuje się substancje wzmacniające smak i zapach np. [[papier toaletowy]].
<br clear="all">
<br clear="all">

== Ciekawostki ==
* największym producentem skórek dla parówek jest małe państwo w środkowej Europie- Lichtenstein


==Galeria==
==Galeria==

Wersja z 16:56, 19 gru 2007

Plik:Parówa.jpg
Te jędrne, zaokrąglane kształty... mmm, obrzydliwstwo...

Parówka – zwana także boskim mięsem, bo Bóg jeden wie, co w niej jest. Z tej racji jest dopuszczona przez Watykan do spożywania w dni postne.

Skład

Parówkę robi się z:

  • niesprzedanych parówek;
  • tego co zostanie podczas produkcji innych przetworów mięsnych;
  • tego co spadnie na ziemię, i do niczego się nie nadaje;
  • odpadków wszelkiego rodzaju (chemiczne, promieniotwórcze, przemysłowe, kanalizacyjne).

Ponadto stosuje się substancje wzmacniające smak i zapach np. papier toaletowy.

Galeria

Zobacz też

Szablon:Stubkuch