Mięso: Różnice pomiędzy wersjami
Linia 8: | Linia 8: | ||
==Kontrowersje wokół mięsa== |
==Kontrowersje wokół mięsa== |
||
Mięso produkowane [[katolicyzm|katolickimi]] metodami, poprzez ubój biednych zwierzątek stało się przedmiotem obrony ze strony mądrych i [[postęp]]owych środowisk, oświeconych żarówkami firmy [[Osram]]. Środowiska te wykazały niezbicie, iż zabijanie zwierzątek na mięso jest niezgodne z ich światopoglądem i wobec tego wszyscy powinni się do niego dostosować, bo jak nie... |
|||
Od tej pory, w porozumieniu z [[ekologia|proekologicznie]] nastawionymi właścicielami hipermarketów, mięso zaczęto produkować z mniej kontrowersyjnych (według ekologów) składników, przez co zniknęły wszelkie kontrowersje, zaś całe [[społeczeństwo]] teraz może bez przeszkód dążyć do świetlanej przyszłości, zarysowanej [[światłość|światłą]] postępową myślą. |
Od tej pory, w porozumieniu z [[ekologia|proekologicznie]] nastawionymi właścicielami hipermarketów, mięso zaczęto produkować z mniej kontrowersyjnych (według ekologów) składników, przez co zniknęły wszelkie kontrowersje, zaś całe [[społeczeństwo]] teraz może bez przeszkód dążyć do świetlanej przyszłości, zarysowanej [[światłość|światłą]] postępową myślą. |
Wersja z 19:17, 1 mar 2008
Mięso – kontrowersyjna substancja spożywcza produkowana obecnie z ropy naftowej przez wielkie sieci hipermarketów. Produkcja mięsa z ropy naftowej została zapoczątkowana przez pozerów. Pozerzy stworzyli wspaniałą przyszłość dla nas, mas niedouczonych, dzięki nim mięso jest różowe (przez pierwsze pięc minut) a niebo niebieskie (przez jeszcze 4,5 mld lat). Często jest używane do rzucania, co budzi sprzeciw opinii publicznej, która twierdzi, że mięso też człowiek.
Skład
Mięso składa się z mieszaniny naturalnych węglowodorów gazowych (dane z Wikipedii), kwasu siarkowego, asfaltu, betonu, oraz polepszaczy smakowo-zapachowych: E 123, E 234, E 345, E 658, E 677, E 836, E 456, E 589, E 896, E 7980, E 9578, E 24524, E 42546, E 24563576, E 463457456867, E 4365768578956345, a także najdoskonalszego z nich: E 3453564575686584563141346427, dzięki któremu osiąga ten piękny różowy kolor.
Do połowy XX w. mięso wyrabiano ciemnogrodzkimi, katolickimi metodami z ciał biednych krówek, świnek, kaczuszek (o, pardon, kaczki dzisiaj już nie są pod ochroną...!), kurek, czy wielbłądów i koni.
Kontrowersje wokół mięsa
Mięso produkowane katolickimi metodami, poprzez ubój biednych zwierzątek stało się przedmiotem obrony ze strony mądrych i postępowych środowisk, oświeconych żarówkami firmy Osram. Środowiska te wykazały niezbicie, iż zabijanie zwierzątek na mięso jest niezgodne z ich światopoglądem i wobec tego wszyscy powinni się do niego dostosować, bo jak nie...
Od tej pory, w porozumieniu z proekologicznie nastawionymi właścicielami hipermarketów, mięso zaczęto produkować z mniej kontrowersyjnych (według ekologów) składników, przez co zniknęły wszelkie kontrowersje, zaś całe społeczeństwo teraz może bez przeszkód dążyć do świetlanej przyszłości, zarysowanej światłą postępową myślą.
Zobacz też