Krówka ciągutka

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 20:18, 27 mar 2013 autorstwa Józef Piłsudski (dyskusja • edycje) (Przywrócono poprzednią wersję, jej autor to Poc Vocem. Autor wycofanej wersji to 188.146.150.208.)
Krówki ciągutki
Papierek

Krówka ciągutka – niby taki zwyczajny, krówkowy cukierek, słynący z niesamowitej zdolności sklejania zębów, gębów, palców jak również przypadkowo napotkanych kartek i ubrań. Do tej pory tajemnicą jest dlaczegóż to nazywany jest batonem. Istnieją przypuszczenia że ma to jakiś związek z klejem Baton.

Jedzenie krówki

Jedzenie takiej Krówki jest prawdziwą sztuką i wymaga specjalnych umiejętności. Tylko nielicznym udało się nie ubrudzić podczas jej jedzenia. Najczęściej wszelkie próby odgryzienia kawałka kończą się rozciąganiem krówki w nadziei że w końcu się rozerwie.

Prawdy i ciekawostki o krówce ciągutce

Skład krówki ciągutki

  • cukier;
  • syrop skrobiowy;
  • mleko w proszku;
  • serwatka w proszku;
  • margaryna;
  • aromat identyczny z naturalnym: śmietankowy, syntetycznie aromatyzowane: etylowanilina;
  • może zawierać śladowe ilości krówki.