Andreas Küttel: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(nowa strona)
 
M
Linia 4: Linia 4:
'''Andreas Küttel''' (wym. ''Kyuttel, Kittel, Kyttel, Kuttel, Kuytel'' lub ''Kojttel'', ur. ur. 25 kwietnia [[1979]] w Einsiedeln) – [[Szwajcaria|szwajcarski]] skoczek narciarski, zwany popularnie „Sernikiem”.
'''Andreas Küttel''' (wym. ''Kyuttel, Kittel, Kyttel, Kuttel, Kuytel'' lub ''Kojttel'', ur. ur. 25 kwietnia [[1979]] w Einsiedeln) – [[Szwajcaria|szwajcarski]] skoczek narciarski, zwany popularnie „Sernikiem”.


Andreas Küttel poczhodzi w prostej linii od [[Wiewiórka|wiewiórki]], za czym przemawiają dwa argumenty:
Andreas Küttel pochodzi w prostej linii od [[Wiewiórka|wiewiórki]], za czym przemawiają dwa argumenty:
*nadnaturalnej wielkości siekacze (tzw. „jedynki)”,
*nadnaturalnej wielkości siekacze (tzw. „jedynki)”,
*zamiłowanie do skakania.
*zamiłowanie do skakania.
Inna teoria dotycząca jego siekaczy mówi, że w młodości karmiony był wyłącznie [[ser]]em szwajcarskim, a jego uzębienie naturalnie dostosowało się do konieczności wgryzania w rzeczony.
Inna teoria dotycząca jego siekaczy mówi, że w młodości karmiony był wyłącznie [[ser]]em szwajcarskim, a jego uzębienie naturalnie dostosowało się do konieczności wgryzania w rzeczony.


Generalnie Andreas zalicza się do [[nielot]]ów. Wyjątkiem był [[2009]] rok, kiedy to Andi był nawet mistrzem świata. Nagły skok formy spodowowany był wychodowaniem w zapadłych dolinach szwajcarskich [[Alpy|Alp]] specjalnego gatunku sera, który po przetrawieniu dawał skoczkowi właściwości odrzutowe. Niestety, ser został w tajemniczych okolicznościach wykradziony, a jego śladowe ilości wykryto w organiźmie [[Gregor Schlierenzauer|Gregora Schlierenzauera]]
Generalnie Andreas zalicza się do dobrych skoczków. W [[2006]] był trzeci w PŚ, a w [[2009]] roku Andi był nawet mistrzem świata. Nagły skok formy spowodowany był wyhodowaniem w zapadłych dolinach szwajcarskich [[Alpy|Alp]] specjalnego gatunku sera, który po przetrawieniu dawał skoczkowi właściwości odrzutowe. Niestety, ser został w tajemniczych okolicznościach wykradziony, a jego śladowe ilości wykryto w organizmie [[Gregor Schlierenzauer|Gregora Schlierenzauera]]


<br clear="all">
<br clear="all">

Wersja z 20:40, 25 gru 2010

Siekacze i ich Andreas


Andreas Küttel (wym. Kyuttel, Kittel, Kyttel, Kuttel, Kuytel lub Kojttel, ur. ur. 25 kwietnia 1979 w Einsiedeln) – szwajcarski skoczek narciarski, zwany popularnie „Sernikiem”.

Andreas Küttel pochodzi w prostej linii od wiewiórki, za czym przemawiają dwa argumenty:

  • nadnaturalnej wielkości siekacze (tzw. „jedynki)”,
  • zamiłowanie do skakania.

Inna teoria dotycząca jego siekaczy mówi, że w młodości karmiony był wyłącznie serem szwajcarskim, a jego uzębienie naturalnie dostosowało się do konieczności wgryzania w rzeczony.

Generalnie Andreas zalicza się do dobrych skoczków. W 2006 był trzeci w PŚ, a w 2009 roku Andi był nawet mistrzem świata. Nagły skok formy spowodowany był wyhodowaniem w zapadłych dolinach szwajcarskich Alp specjalnego gatunku sera, który po przetrawieniu dawał skoczkowi właściwości odrzutowe. Niestety, ser został w tajemniczych okolicznościach wykradziony, a jego śladowe ilości wykryto w organizmie Gregora Schlierenzauera


Szablon:Skoczkowie1