Ser: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 22: Linia 22:
Ser składa się głównie z [[woda|wody]]. Jednak woda to nie wszystko, głóną tajemnicą sera jest tajemniczy [[trójkąt|trójkątny]] składnik pochądzący najprawdopodobniej z [[księżyc|księżyca]].
Ser składa się głównie z [[woda|wody]]. Jednak woda to nie wszystko, głóną tajemnicą sera jest tajemniczy [[trójkąt|trójkątny]] składnik pochądzący najprawdopodobniej z [[księżyc|księżyca]].


zobacz też: [[bajka o serku i topionku]]



[[Kategoria:Przyprawy]]
[[Kategoria:Przyprawy]]

Wersja z 20:56, 26 wrz 2005

Ser sypka substancja mająca wielkie zastosowanie w Współczesnej kuchni. Ser jest przyprawą która znacznie wpływa na samak potrwy. Często używny jest do herbaty (zwykle 2 łyżeczki sera zmieniają całkiem smak herbaty). Sera nie stosuje się do dziczyzny. Ser wynaleziono w Hinach przez Niemca Gerharda Szredera. W dzisiejszych czasach ser trafia głównie na stoły państw kapitalistycznych które szczycą się nim i krytykują kraje komunistyczne które aby uzyskać efekt smaku serowego używają tajemniczej lepkiej i gęstej substancji cukier.


ser (w naczyniu, po prawej!))

Rodzaje Sera

ser biały (w opakowaniu)


Skład

Ser składa się głównie z wody. Jednak woda to nie wszystko, głóną tajemnicą sera jest tajemniczy trójkątny składnik pochądzący najprawdopodobniej z księżyca.

zobacz też: bajka o serku i topionku