Nonsensopedia:Konkurs „Jadło regionalne”: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Zabezpieczył „Nonsensopedia:Konkurs „Jadło regionalne”” ([edytowanie=Dozwolone tylko dla administratorów] (na zawsze) [przenoszenie=Dozwolone tylko dla administratorów] (na zawsze)))
M
 
(Nie pokazano 8 wersji utworzonych przez 3 użytkowników)
Linia 1: Linia 1:
<center><span style="font-family: 'Linux Libertine','Georgia','Times',serif; font-size: 4em; font-variant: small-caps;">Jadło regionalne</span></center>
<center><span style="font-family: 'Linux Libertine','Georgia','Times',serif; font-size: 4em; font-variant: small-caps;">Jadło regionalne</span></center>
__NOTOC__ __NOEDITSECTION__


'''Ogłaszamy wyniki konkursu „Jadło regionalne” na najlepszy artykuł o potrawie regionalnej!''' W ciągu miesiąca napisaliście 18 artykułów o regionalnych smakowitościach. Klasyfikacji dokonało wykwalifikowane grono nauczycielskie złożone z czytelników i edytorów, oceniać mógł każdy. Z okazji końca roku szkolnego, każdy artykuł otrzymał ocenę w skali od 1 do 6. Ilu było kujonów ze świadectwem z paskiem? Kto nie zdał do następnej klasy? I kto napluł dyrektorowi do kawy? Nie przedłużajmy!
Wszyscy uwielbiamy nieśmiertelne schabowe i mielone, ale czymże byłby świat bez [[Wodzionka|wodzionki]], zalewajki, pyrów z gzikiem i kołdunów?


== Wyniki ==
'''Zapraszamy do oceniania artykułów napisanych w konkursie pisarskim „jadło regionalne”!''' Przedmiotem konkursu jest napisanie jak najlepszego artykułu o regionalnych smakowitościach.
=== [[Nouvelle cuisine]] ===
* Pełen regulamin znajduje się [[Forum:Konkurs „Jadło regionalne”|tutaj]].
[[Plik:Nouvelle cuisine.png|right|200px]]
* Głosowanie odbywa się '''od 12 do 18 maja'''. Wyniki zostaną ogłoszone kilka dni po zakończeniu głosowania.
Z równiutką średnią ocen 5,0 konkurs wygrał artykuł '''[[Nouvelle cuisine]]''' autorstwa [[Użytkownik:Trujnik|Trujnika]]. Kurator oświaty osobiście gratuluje najlepszego świadectwa z paskiem w województwie!
* Najlepsze artykuły zostaną wyróżnione szablonem konkursowym w dyskusji. Dla autorów najlepszych artykułów przewidziano [[:Plik:Nonsensopedia Dyskietka Edition.jpg|dyskietki z artykułami]]. Tak, one mają stary adres Nonsensopedii. To bardziej w charakterze pamiątki, może komuś się spodoba :)
* Kolejność artykułów w głosowaniu jest losowa i zmienia się po każdym odświeżeniu strony.


=== [[Pasztecik szczeciński]] ===
{{shuffle|
Z francuskimi wynalazkami kulinarnymi o włos (średnia ocen 4,96) przegrał genialny twór kuchni zachodniopomorskiej, '''[[Pasztecik szczeciński]]''' autorstwa [[Użytkownik:Grzeeesiek|Grzeeeśka]] i [[Użytkownik:Trujnik|Trujnika]]. To również świadectwo z paskiem, rodzice będą dumni.
|
<br clear{{=}}"all" />
== [[Knysza]] ==
Autor: [[Użytkownik:Trujnik|Trujnik]]
<center><poll>
Ocena artykułu <!--- JR_2019_1 --->
1 (najniższa)
2
3
4
5
6 (najwyższa)
</poll></center>
|
<br clear{{=}}"all" />
== [[Pasztecik szczeciński]] ==
Autorzy: [[Użytkownik:Trujnik|Trujnik]] i [[Użytkownik:Grzeeesiek|Grzeeesiek]]
<center><poll>
Ocena artykułu <!--- JR_2019_2 --->
1 (najniższa)
2
3
4
5
6 (najwyższa)
</poll></center>
|
<br clear{{=}}"all" />
== [[Eintopf]] ==
Autorzy: [[Użytkownik:Trojanin|Trojanin]] i [[Użytkownik:Trujnik|Trujnik]]
<center><poll>
Ocena artykułu <!--- JR_2019_3 --->
1 (najniższa)
2
3
4
5
6 (najwyższa)
</poll></center>
|
<br clear{{=}}"all" />
== [[Kopalnioki]] ==
Autor: [[Użytkownik:Trujnik|Trujnik]]
<center><poll>
Ocena artykułu <!--- JR_2019_4 --->
1 (najniższa)
2
3
4
5
6 (najwyższa)
</poll></center>
|
<br clear{{=}}"all" />
== [[Colcannon]] ==
Autor: [[Użytkownik:VermillionLadybug|VermillionLadybug]]
<center><poll>
Ocena artykułu <!--- JR_2019_5 --->
1 (najniższa)
2
3
4
5
6 (najwyższa)
</poll></center>
|
<br clear{{=}}"all" />
== [[Toruńskie pierniki]] ==
Autor: [[Użytkownik:Runab|Runab]]
<center><poll>
Ocena artykułu <!--- JR_2019_6 --->
1 (najniższa)
2
3
4
5
6 (najwyższa)
</poll></center>
|
<br clear{{=}}"all" />
== [[Ruchanki]] ==
Autor: [[Użytkownik:JozinZbazin|JozinZbazin]]
<center><poll>
Ocena artykułu <!--- JR_2019_7 --->
1 (najniższa)
2
3
4
5
6 (najwyższa)
</poll></center>
|
<br clear{{=}}"all" />
== [[Czernina]] ==
Autor: [[Użytkownik:Trujnik|Trujnik]]
<center><poll>
Ocena artykułu <!--- JR_2019_8 --->
1 (najniższa)
2
3
4
5
6 (najwyższa)
</poll></center>
|
<br clear{{=}}"all" />
== [[Szneka z glancem]] ==
Autor: [[Użytkownik:Runab|Runab]]
<center><poll>
Ocena artykułu <!--- JR_2019_9 --->
1 (najniższa)
2
3
4
5
6 (najwyższa)
</poll></center>
|
<br clear{{=}}"all" />
== [[Kartacz]] ==
Autorka: [[Użytkownik:Strzyga|Strzyga]]
<center><poll>
Ocena artykułu <!--- JR_2019_10 --->
1 (najniższa)
2
3
4
5
6 (najwyższa)
</poll></center>
|
<br clear{{=}}"all" />
== [[Zalewajka]] ==
Autor: [[Użytkownik:Ostrzyciel|Ostrzyciel]]
<center><poll>
Ocena artykułu <!--- JR_2019_11 --->
1 (najniższa)
2
3
4
5
6 (najwyższa)
</poll></center>
|
<br clear{{=}}"all" />
== [[Flaki]] ==
Autor: [[Użytkownik:Mr obornik|Mr obornik]]
<center><poll>
Ocena artykułu <!--- JR_2019_12 --->
1 (najniższa)
2
3
4
5
6 (najwyższa)
</poll></center>
|
<br clear{{=}}"all" />
== [[Rejbak]] ==
Autor: [[Użytkownik:Gravdal|Gravdal]]
<center><poll>
Ocena artykułu <!--- JR_2019_13 --->
1 (najniższa)
2
3
4
5
6 (najwyższa)
</poll></center>
|
<br clear{{=}}"all" />
== [[Pyzy drożdżowe]] ==
Autor: [[Użytkownik:Trujnik|Trujnik]]
<center><poll>
Ocena artykułu <!--- JR_2019_14 --->
1 (najniższa)
2
3
4
5
6 (najwyższa)
</poll></center>
|
<br clear{{=}}"all" />
== [[Frytkebab]] ==
Autor: [[Użytkownik:Grzeeesiek|Grzeeesiek]]
<center><poll>
Ocena artykułu <!--- JR_2019_15 --->
1 (najniższa)
2
3
4
5
6 (najwyższa)
</poll></center>
|
<br clear{{=}}"all" />
== [[Nouvelle cuisine]] ==
Autor: [[Użytkownik:Trujnik|Trujnik]]
<center><poll>
Ocena artykułu <!--- JR_2019_16 --->
1 (najniższa)
2
3
4
5
6 (najwyższa)
</poll></center>
|
<br clear{{=}}"all" />
== [[Zupa klopsowa]] ==
Autor: [[Użytkownik:Runab|Runab]]
<center><poll>
Ocena artykułu <!--- JR_2019_17 --->
1 (najniższa)
2
3
4
5
6 (najwyższa)
</poll></center>
|
<br clear{{=}}"all" />
== [[Pieróg kornwalijski]] ==
Autor: [[Użytkownik:Trujnik|Trujnik]]
<center><poll>
Ocena artykułu <!--- JR_2019_18 --->
1 (najniższa)
2
3
4
5
6 (najwyższa)
</poll></center>
}}


=== [[Frytkebab]] ===
[[Kategoria:Konkursy]]
Szczecin ma się dobrze, trzecie miejsce na podium ze średnią 4,71 zajęła kolejna potrawa z tego regionu, '''[[Frytkebab]]''' autorstwa [[Użytkownik:Grzeeesiek|Grzeeeśka]]. To już się na czerwony pasek nie załapało, ale za stówkę przymkniemy oko i się domaluje…

=== [[Toruńskie pierniki]] ===
[[Plik:Pierniki shop 20100704 005.jpg|right|200px]]
Zaszczytne pierwsze miejsce poza podium ze średnią 4,55 zajęły legendarne '''[[Toruńskie pierniki]]''' autorstwa [[Użytkownik:Runab|Runaba]]. Mikoś Kopernik na portrecie z uznaniem potakuje głową. Albo przynajmniej tak nam się wydaje.

=== [[Zupa klopsowa]] ===
Piąte miejsce ze średnią 4,35 również trafiło w łapska kujawiaków – zajęła je '''[[Zupa klopsowa]]''' autorstwa [[Użytkownik:Runab|Runaba]]. Kopernik na portrecie nadal potakuje głową.

=== [[Eintopf]] ===
Tej, poznaniacy, dostaliście szóste miejsce! Zajął je ze średnią 4,29 '''[[Eintopf]]''' autorstwa [[Użytkownik:Trojanin|Trojanina]] i [[Użytkownik:Trujnik|Trujnika]]. Do tego ocena celująca z języków obcych, gratulacje!

=== [[Zalewajka]] ===
[[Plik:Zalewajka pomorska from Pila.JPG|right|200px]]
Nikt nie spodziewa się łódzkiego pogotowia! A już na pewno '''[[Zalewajka|Zalewajki]]''' autorstwa [[Użytkownik:Ostrzyciel|Ostrzyciela]] na szczęśliwym, siódmym miejscu. Średnia ocen 4,19, należy się symboliczny uścisk dłoni wychowawcy klasy.

=== [[Szneka z glancem]] ===
Na ósmym miejscu ze średnią 4,17 uplasowała się nieco zakręcona '''[[Szneka z glancem]]''' autorstwa [[Użytkownik:Runab|Runaba]]. Kopernik na portecie jakoś mniej kiwa głową, ale nadal docenia.

=== [[Flaki]] ===
Dzięwiąte miejsce ze średnią 4,04 zajęły zdrowe, pożywne i smaczne{{fakt}} '''[[Flaki]]''' autorstwa [[Użytkownik:Mr obornik|Mr obornika]]. Dodatkowe wyróżnienie z biologii za poświęcenie na rzecz studiowania anatomii człowieka.

=== [[Kartacz]] ===
Pierwszą dziesiątkę ze średnią 3,92 zamyka '''[[Kartacz]]''' autorstwa [[Użytkownik:Strzyga|Strzygi]]. ''Odłamkowy ładuj!''

=== Cała reszta ===
Ceremonia rozdania nagród trwałaby zbyt długo, gdybyśmy się rozwodzili tak nad każdą propozycją, dlatego ostatnie 8 miejsc prezentujemy w postaci zwykłej listy:
* Miejsce 11 – '''[[Czernina]]''' autorstwa [[Użytkownik:Trujnik|Trujnika]], średnia ocen 3,58.
* Miejsce 12 – '''[[Kopalnioki]]''' autorstwa [[Użytkownik:Trujnik|Trujnika]], średnia ocen 3,56.
* Miejsce 13 – '''[[Pieróg kornwalijski]]''' autorstwa [[Użytkownik:Trujnik|Trujnika]], średnia ocen 3,53.
* Miejsce 14 – '''[[Rejbak]]''' autorstwa [[Użytkownik:Gravdal|Gravdala]], średnia ocen 3,30.
* Miejsce 15 – '''[[Knysza]]''' autorstwa [[Użytkownik:Trujnik|Trujnika]], średnia ocen 3,19.
* Miejsce 16 – '''[[Pyzy drożdżowe]]''' autorstwa [[Użytkownik:Trujnik|Trujnika]], średnia ocen 3,17.
* Miejsce 17 – '''[[Ruchanki]]''' autorstwa [[Użytkownik:JozinZbazin|JozinaZbazin]], średnia ocen 3,0.
* Miejsce 18 – '''[[Colcannon]]''' autorstwa [[Użytkownik:VermillionLadybug|VermillionLadybug]], średnia ocen 2,75.

'''Serdecznie gratulujemy wszystkim uczestnikom i życzymy dalszych sukcesów w nauce!'''

Pełen regulamin znajduje się [[Forum:Konkurs „Jadło regionalne”|tutaj]].

[[Kategoria:Konkurs „Jadło regionalne”]]

Aktualna wersja na dzień 11:19, 13 wrz 2019

Jadło regionalne


Ogłaszamy wyniki konkursu „Jadło regionalne” na najlepszy artykuł o potrawie regionalnej! W ciągu miesiąca napisaliście 18 artykułów o regionalnych smakowitościach. Klasyfikacji dokonało wykwalifikowane grono nauczycielskie złożone z czytelników i edytorów, oceniać mógł każdy. Z okazji końca roku szkolnego, każdy artykuł otrzymał ocenę w skali od 1 do 6. Ilu było kujonów ze świadectwem z paskiem? Kto nie zdał do następnej klasy? I kto napluł dyrektorowi do kawy? Nie przedłużajmy!

Wyniki

Nouvelle cuisine

Nouvelle cuisine.png

Z równiutką średnią ocen 5,0 konkurs wygrał artykuł Nouvelle cuisine autorstwa Trujnika. Kurator oświaty osobiście gratuluje najlepszego świadectwa z paskiem w województwie!

Pasztecik szczeciński

Z francuskimi wynalazkami kulinarnymi o włos (średnia ocen 4,96) przegrał genialny twór kuchni zachodniopomorskiej, Pasztecik szczeciński autorstwa Grzeeeśka i Trujnika. To również świadectwo z paskiem, rodzice będą dumni.

Frytkebab

Szczecin ma się dobrze, trzecie miejsce na podium ze średnią 4,71 zajęła kolejna potrawa z tego regionu, Frytkebab autorstwa Grzeeeśka. To już się na czerwony pasek nie załapało, ale za stówkę przymkniemy oko i się domaluje…

Toruńskie pierniki

Pierniki shop 20100704 005.jpg

Zaszczytne pierwsze miejsce poza podium ze średnią 4,55 zajęły legendarne Toruńskie pierniki autorstwa Runaba. Mikoś Kopernik na portrecie z uznaniem potakuje głową. Albo przynajmniej tak nam się wydaje.

Zupa klopsowa

Piąte miejsce ze średnią 4,35 również trafiło w łapska kujawiaków – zajęła je Zupa klopsowa autorstwa Runaba. Kopernik na portrecie nadal potakuje głową.

Eintopf

Tej, poznaniacy, dostaliście szóste miejsce! Zajął je ze średnią 4,29 Eintopf autorstwa Trojanina i Trujnika. Do tego ocena celująca z języków obcych, gratulacje!

Zalewajka

Zalewajka pomorska from Pila.JPG

Nikt nie spodziewa się łódzkiego pogotowia! A już na pewno Zalewajki autorstwa Ostrzyciela na szczęśliwym, siódmym miejscu. Średnia ocen 4,19, należy się symboliczny uścisk dłoni wychowawcy klasy.

Szneka z glancem

Na ósmym miejscu ze średnią 4,17 uplasowała się nieco zakręcona Szneka z glancem autorstwa Runaba. Kopernik na portecie jakoś mniej kiwa głową, ale nadal docenia.

Flaki

Dzięwiąte miejsce ze średnią 4,04 zajęły zdrowe, pożywne i smaczne[potrzebne źródło] Flaki autorstwa Mr obornika. Dodatkowe wyróżnienie z biologii za poświęcenie na rzecz studiowania anatomii człowieka.

Kartacz

Pierwszą dziesiątkę ze średnią 3,92 zamyka Kartacz autorstwa Strzygi. Odłamkowy ładuj!

Cała reszta

Ceremonia rozdania nagród trwałaby zbyt długo, gdybyśmy się rozwodzili tak nad każdą propozycją, dlatego ostatnie 8 miejsc prezentujemy w postaci zwykłej listy:

Serdecznie gratulujemy wszystkim uczestnikom i życzymy dalszych sukcesów w nauce!

Pełen regulamin znajduje się tutaj.