Naleśnik: Różnice pomiędzy wersjami
M (dr.) |
|||
Linia 9: | Linia 9: | ||
W pierwszym tygodniu po wkroczeniu [[Armia Czerwona|Armii Czerwonej]] do [[Polska|Polski]], [[Rosja]]nie bardzo eksperymentowali z naszą historyczną potrawą. Dodawali do Niej m.in.: proch, bimber, ogórki i spirytus. Naleśniki służyły im również do kamuflażu na tle drzew (w owym czasie naleśniki bardzo przypominały liście). Tym oto sposobem Rosjanie wymusili na nas nazywanie naleśników potrawą polsko-rosyjską. |
W pierwszym tygodniu po wkroczeniu [[Armia Czerwona|Armii Czerwonej]] do [[Polska|Polski]], [[Rosja]]nie bardzo eksperymentowali z naszą historyczną potrawą. Dodawali do Niej m.in.: proch, bimber, ogórki i spirytus. Naleśniki służyły im również do kamuflażu na tle drzew (w owym czasie naleśniki bardzo przypominały liście). Tym oto sposobem Rosjanie wymusili na nas nazywanie naleśników potrawą polsko-rosyjską. |
||
==Sposób przygotowania SENSACYJNYCH naleśników== |
|||
(Nie ponosimy odpowiedzialności za TE pościgi i TE wybuchy!) |
|||
Składniki:mleko, mąka, jajka, biały proszek, plecy(?) |
|||
UWAGA!!! Sensacyjne naleśniki należy przygotowywać na patelni Dubletta. |
|||
Przygotowanie: Składniki dokładnie wymieszać, następnie zmiksować, wybełtać, zmieszać, zamieszać, przemieszać, zmącić, a następnie piec na patelni Dubletta przez około 12-48h. Smacznego! |
|||
{{Przypisy}} |
{{Przypisy}} |
Wersja z 21:29, 27 cze 2012
NALEŚNIKIII??
- Niekryty Krytyk[1] o naleśnikach
Szablon:Tsympatyczny placek, wyprzedza psa w rankingu na najlepszego przyjaciela człowieka. Składa sie z pleców i smaku. Najlepszy z marmoladą, chociaż co kto lubi.
Historia
W 1423 p.n.e. król plemienia Siuksów, Wielki Król Żwirek postanowił pójść na polowanie. Polował 9 wiosen, niestety, nic nie upolował. Wkurzony wrócił do swojej wioski i oznajmił, że nastał czas głodu. Tego samego dnia oznajmił, że kto wymyśli sposób aby wyżywić całą wioskę, w ten trudny czas, dostanie 2 kg piachu. Ożywieni propozycją wodza poddani zaczęli wymyślać różnorakie potrawy. Pewnemu wojownikowi wpadł do głowy pomysł, że zrobi wodzowi jajecznicę z mąki, jajek, i mleka (akurat nie było niczego innego w magazynie). W ten sposób powstał m.in.: Gorący Kubek, Zimna Filiżanka, oraz naleśniki. Wódz był bardzo szczęśliwy, a Nalé Shnik (twórca tejże potrawy), dostał nie 2 kg piachu, lecz jego dożywotni zapas.
Niezwykle zafascynowany perspektywą tego bogactwa postanowił wyjechać nad Morze Bałtyckie zmienić imię na „Lech”, zainwestować w browar, założyć gród, zostać nielubianym prezydentem, oraz nie wyjść z grupy na EURO 2008. Ostatnie 2 punkty mu nie wyszły, ale za to udały się jego potomkom.
W pierwszym tygodniu po wkroczeniu Armii Czerwonej do Polski, Rosjanie bardzo eksperymentowali z naszą historyczną potrawą. Dodawali do Niej m.in.: proch, bimber, ogórki i spirytus. Naleśniki służyły im również do kamuflażu na tle drzew (w owym czasie naleśniki bardzo przypominały liście). Tym oto sposobem Rosjanie wymusili na nas nazywanie naleśników potrawą polsko-rosyjską.
Sposób przygotowania SENSACYJNYCH naleśników
(Nie ponosimy odpowiedzialności za TE pościgi i TE wybuchy!) Składniki:mleko, mąka, jajka, biały proszek, plecy(?) UWAGA!!! Sensacyjne naleśniki należy przygotowywać na patelni Dubletta.
Przygotowanie: Składniki dokładnie wymieszać, następnie zmiksować, wybełtać, zmieszać, zamieszać, przemieszać, zmącić, a następnie piec na patelni Dubletta przez około 12-48h. Smacznego!
Przypisy
- ↑ Prawdziwy autor jest nieznany