Kuchenne rewolucje: Różnice pomiędzy wersjami
M (Poprawki same się robią...) |
|||
Linia 8: | Linia 8: | ||
== Prowadząca == |
== Prowadząca == |
||
W Polsce program prowadzi wspomniana już wcześniej [[Magdalena Gessler|Magda Gessler]], czyli nasza odpowiedź na [[Gordon Ramsey|Gordona Ramseya]]. Gessler potrafi jedną ręką zatrzymywać lecące w jej stronę noże – niczym [[Neo]] – oraz pracować w kuchni bez jakiegokolwiek ubrudzenia swojego fartucha, który dzięki temu zawsze jest biały niczym śmietankowy [[Almette]]. Po emisji kolejnych odcinków prezentowane w nich restauracje upadają a w tym samym miejscu powstaje nowa restauracja pani Magdy. Prowadząca uwielbia wprowadzać w małych miejscowościach bardzo drogie i egzotyczne potrawy, których nikt nie kupuje po czym restauracja ogłasza bankructwo. Lubi też wymieniać meble w restauracjach z tych kupionych tanim kosztem na zajebiście drogie. Po [[rok]]u pani Magda wraca, i stwierdza że ''no dupa jest''. O Gessler warto wiedzieć dwie rzeczy: po pierwsze, Gessler ma zawsze rację; po drugie, jeśli Gessler nie ma racji, patrz punkt pierwszy. |
W Polsce program prowadzi wspomniana już wcześniej [[Magdalena Gessler|Magda Gessler]], czyli nasza odpowiedź na [[Gordon Ramsey|Gordona Ramseya]]. Gessler potrafi jedną ręką zatrzymywać lecące w jej stronę noże – niczym [[Neo]] – oraz pracować w kuchni bez jakiegokolwiek ubrudzenia swojego fartucha, który dzięki temu zawsze jest biały niczym śmietankowy [[Almette]]. Po emisji kolejnych odcinków prezentowane w nich restauracje upadają a w tym samym miejscu powstaje nowa restauracja pani Magdy. Prowadząca uwielbia wprowadzać w małych miejscowościach bardzo drogie i egzotyczne potrawy, których nikt nie kupuje po czym restauracja ogłasza bankructwo. Lubi też wymieniać meble w restauracjach z tych kupionych tanim kosztem na zajebiście drogie. Po [[rok]]u pani Magda wraca, i stwierdza że ''no dupa jest''. O Gessler warto wiedzieć dwie rzeczy: po pierwsze, Gessler ma zawsze rację; po drugie, jeśli Gessler nie ma racji, patrz punkt pierwszy. |
||
== Najczęstsze potrawy == |
|||
Jeśli oglądasz Kuchenne rewolucje, na pewno wiesz, jakie rewolucje powoduje ten program. |
|||
{{cytat|To smakuje jak gówno!|'''Madzia gesler''' ocenia swoje potrawy}} |
|||
== Zobacz też == |
== Zobacz też == |
Wersja z 07:54, 18 maj 2013
...i to jest fajne!
- Magda Gessler o swoim programie
Przepraszam bardzo! Przepraszam bardzo, ale z jakiej części ziemniaka zrobione są te frytki?!
- Gessler w szczytowej formie
Bomba!
- Gessler
ocenia jakość swoich potrawbawi się w sapera
Kuchenne rewolucje (z ang. Kiczen najtmars) – gastronomiczny reality show, emitowany w Polsce przez telewizję TVN. Jak każdy program, który odniósł sukces w polskiej telewizorni, ściągnięty zza granicy (chociaż o dziwo nie ze Stanów, a od Brytoli). W założeniu służy pomocą dla upadających restauracji, jednak w praktyce najbardziej korzystają na nim (przynajmniej w Polsce) prowadząca program i jej czarodziejska różdżka, czyli koszyczek przypraw rodem z tysiąca i jednej nocy.
Prowadząca
W Polsce program prowadzi wspomniana już wcześniej Magda Gessler, czyli nasza odpowiedź na Gordona Ramseya. Gessler potrafi jedną ręką zatrzymywać lecące w jej stronę noże – niczym Neo – oraz pracować w kuchni bez jakiegokolwiek ubrudzenia swojego fartucha, który dzięki temu zawsze jest biały niczym śmietankowy Almette. Po emisji kolejnych odcinków prezentowane w nich restauracje upadają a w tym samym miejscu powstaje nowa restauracja pani Magdy. Prowadząca uwielbia wprowadzać w małych miejscowościach bardzo drogie i egzotyczne potrawy, których nikt nie kupuje po czym restauracja ogłasza bankructwo. Lubi też wymieniać meble w restauracjach z tych kupionych tanim kosztem na zajebiście drogie. Po roku pani Magda wraca, i stwierdza że no dupa jest. O Gessler warto wiedzieć dwie rzeczy: po pierwsze, Gessler ma zawsze rację; po drugie, jeśli Gessler nie ma racji, patrz punkt pierwszy.
Najczęstsze potrawy
Jeśli oglądasz Kuchenne rewolucje, na pewno wiesz, jakie rewolucje powoduje ten program. To smakuje jak gówno!
- Madzia gesler ocenia swoje potrawy